Βασιλιάς Κάρολος: Ανησυχία για την υγεία του – «Οι γιατροί είπαν στον Ουίλιαμ να είναι έτοιμος»

Συντάκτης: Newsroom

26 Οκτωβρίου 2022 13:33

Βασιλιάς Κάρολος: Ανησυχία για την υγεία του - «Οι γιατροί είπαν στον Ουίλιαμ να είναι έτοιμος»

Ανησυχία στο παλάτι για τον βασιλιά Κάρολο που φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την Le Matin, ο βασιλιάς Κάρολος έχει καταρρεύσει ψυχικά και σωματικά μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ο βασιλιάς Κάρολος «πάσχει από κατάθλιψη και είπε στη γυναίκα του Καμίλα ότι η νέα του ζωή είναι πολύ δύσκολη για αυτόν. Είναι κουρασμένος και πανικόβλητος για το τι τον περιμένει ως βασιλιά».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο νέος βασιλιάς δεν είναι μόνο ψυχολογικής φύσεως καθώς ο 73χρονος Κάρολος εμφανίζεται με πρησμένα κόκκινα χέρια σε πολλές φωτογραφίες.

Όπως εξηγούν οι γιατροί «τα κόκκινα και πρησμένα δάχτυλά του μπορεί να υποδηλώνουν οίδημα, που είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας. Αν η καρδιά είναι αδύναμη, το αίμα δεν διοχετεύεται στα άκρα».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει ήδη ενημερωθεί για την κατάσταση και σύμφωνα πάντα με το άρθρο «οι γιατροί είπαν στον Ουίλιαμ να είναι έτοιμος. Η βασιλεία του Καρόλου θα είναι μια από τις συντομότερες των τελευταίων 200 ετών. Ακόμη και πριν από το θάνατο της βασίλισσας, η υγεία της ήταν ήδη ανησυχητική για τους ίδιους λόγους. Πράγματι, ήδη από το 2019, τα πρησμένα χέρια και τα δάχτυλά του ήταν πηγή ανησυχίας».

The Crown: Το ερωτικό τηλεφώνημα Καρόλου και Καμίλας θα παρουσιαστεί στη νέα σεζόν

The Crown: Το ερωτικό τηλεφώνημα Καρόλου και Καμίλας θα παρουσιαστεί στη νέα σεζόν

Το «Crown» επιστρέφει με νέα σεζόν, στην οποία θα προβληθούν πολλά από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα που συνέβησαν στη βασιλική οικογένεια.

Ένα από αυτά είναι και το περιβόητο ερωτικό τηλεφώνημα του τότε πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, όταν ακόμη εκείνος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Είναι γνωστό ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την παραγωγή του Netflix λόγω της προβολής πολλών προσωπικών στιγμών και ίσως αυτό σταθεί ακόμη μία αφομή να επέλθει νέα ρήξη.

Το τηλεφώνημα «Tampongate»

Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα είχαν συνομιλήσει πολλές φορές μέσω τηλεφώνου, αλλά ο παρακάτω διάλογός τους το 1989, ήταν αυτός που διέρρευσε.

Το τηλεφώνημα, που έλαβε από τα μέσα ενημέρωσης τον τίτλο «Tampongate», δημοσιεύτηκε στον ξένο Τύπο λίγα χρόνια μετά, το 1993, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Καρόλου, ο οποίος είχε ηχογραφηθεί κρυφά.

Διαβάστε τον διάλογο ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα

Κάρολος: Θέλω να ζήσω μέσα στο παντελόνι σου ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο!
Καμίλα: (γέλια) Σε τι πρόκειται να μεταμορφωθείς, σε βρακί; (Σε αυτό το σημείο και οι δύο γελούν)
Κάρολος: Ή θα μπορούσα να είμαι ένα Tampax (μάρκα ταμπόν). Αυτή θα ήταν η τύχη μου!
Καμίλα: Είσαι ένας ηλίθιος, τι θαυμάσια ιδέα.

Ο Ντομινίκ Γουέστ, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του ηθοποιού Τζος Ο’ Κόνορ στο «Crown» ως Κάρολος, είχε τις ενστάσεις του για τη συγκεκριμένη σκηνή.

«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως ήταν κάτι τόσο άσχημο και βαθιά ντροπιαστικό για εκείνη την εποχή» είπε ο 53χρονος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Entertainment Weekly και συνέχισε: «Αν σκεφτεί κανείς για το αν πρέπει να το αναπαράγεις, αυτό που συνειδητοποιείς είναι ότι το φταίξιμο δεν ήταν αυτών των δύο ανθρώπων, που ήταν δύο εραστές και είχαν μια ιδιωτική συζήτηση. Γίνεται σαφές τώρα το πόσο επεμβατική και αποκρουστική ήταν η αφοσίωση του Τύπου σε αυτό, ότι το τύπωσαν αυτολεξεί και μπορούσες να καλέσεις έναν αριθμό και να ακούσεις την πραγματική κασέτα» κατέληξε ο Γουέστ.

Τον προβληματισμό του για αυτό είχε εκφράσει και ο Τζος Ο’ Κόνορ, λέγοντας σε δηλώσεις του: «Όταν μου πρόσφεραν το ρόλο, μία από τις πρώτες μου ερωτήσεις ήταν – βασικά το παρουσίασα ως δεδομένο – ότι δεν θα κάνουμε τηλεφωνική κλήση για ταμπόν».