Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι τράπεζα» είπε στον Χάρι όταν του ζήτησε να βάλει τη Μαρκλ στο μισθολόγιο!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Απριλίου 2023 13:00

Εξοργισμένο με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, είναι ο πρίγκιπα Χάρι όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του «Ο Βασιλιάς μας» («Our King»), ο βασιλικός συντάκτης, Ρόμπερτ Τζόμπσον.

Και αυτό επειδή ο μονάρχης αρνήθηκε να βάλει στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας τη Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγο του Χάρι.

Ο Κάρολος είπε το «όχι» στο αίτημα, λίγο αφότου ο Χάρι τον ενημέρωσε για το πλάνο του να παντρευτεί την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η αντίδραση του Ουίλιαμ στην ανακοίνωση ήταν η ερώτηση: «Είσαι σίγουρος, Χάρολντ;».

Και αμέσως μετά, ο Κάρολος, διάδοχος ακόμη του θρόνου, έσπευσε να τον προσγειώσει λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει τη Μέγκαν Μαρκλ στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας, που ήταν ήδη επιβαρυμένο από την προσθήκη της Καμίλας και της ολοένα αυξανόμενης οικογένειας του Ουίλιαμ.

«Κι αυτό εξόργισε τον Χάρι» γράφει ο Τζόμπσον, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Η άρνηση του Καρόλου προκάλεσε μία από τις πρώτες κόντρες πατέρα και γιου. Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα του γιου του.

«Όταν η βασίλισσα ρώτησε τον Κάρολο γιατί αρνήθηκε, εκείνος της είπε ότι δεν είναι τράπεζα», κατά τον Τζόμπσον.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, όλα τα περιστατικά που αναφέρουν δημόσια ο πρίγκιπας Χάρι και η Μαρκλ, όπως ο καβγάς της ηθοποιού με την Κέιτ Μίντλετον τις παραμονές του γάμου της, απέκτησαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μυαλό τους, λόγω της άρνησης του Καρόλου.

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Χάρι είχε την αίσθηση ότι ο Ουίλιαμ δεν ήταν θετικός στη Μαρκλ, καθώς πίστευε ότι η σχέση τους ήταν ένα «θυελλώδες ρομάντζο», που θα κρατούσε λίγο.

Η Μέγκαν, την ίδια στιγμή, θεωρούσε την Κέιτ «απόμακρη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Όμως, τα δημόσια παράπονα των Χάρι και Μέγκαν προκάλεσαν απογοήτευση με τον καιρό και στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Φυσικά, η κατάσταση έγινε χειρότερη μετά τη συνέντευξή τους τον Μάρτιο του 2021 στην Όπρα Γουίνφρι. Η βασίλισσα θεωρούσε τη συμπεριφορά των Σάσεξ «αρκετά τρελή», σύμφωνα με τον Τζόμπσον.

Αργότερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας του Χάρι για τη γυναίκα του «θόλωσε την κρίση του».