Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Νέες φωτογραφίες από την έξοδο στην Αθήνα

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

12 Νοεμβρίου 2022 12:36

Έξοδο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με μέλη της οικογένειάς του.

Ο 82χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μαζί με την σύζυγο του Άννα Μαρία και τις αδελφές του βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και την Ειρήνη πήγαν για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Όλοι τους, αποµονωµένοι σε µια ήσυχη γωνιά του cafébar-resto, ντυµένοι απλά και σικάτα, δίχως να τραβούν τα βλέµατα όσων έτυχαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή, στην πορεία, των περαστικών, γευµάτισαν.

Ακόμη και οι άνδρες ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα διακριτικοί.

Οι τέσσερίς τους απόλαυσαν τη βόλτα στην πρωτεύουσα, με τη βασιλική οικογένεια να αποχωρεί από το κεντρικό κατάστημα εστίασης, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστηµίου.

Ενώ διέσχιζαν την Ακαδηµίας, ένα ζευγάρι τουριστών αναγνώρισε τη Σοφία και, ενθουσιασµένοι, έτρεξαν προς το µέρος της, προκειµένου να χαιρετήσουν την ίδια και τους συγγενείς της.

Οµοίως και ένας Ελληνας, ο οποίος αναγνώρισε τον Κωνσταντίνο Γλίξµπουργκ.

Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε μετά το γεύμα τους.

Ο τέως βασιλιάς, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ήταν πάνω σε αμαξίδιο, ενώ μαζί του είχε και τους ρινικούς καθετήρες οξυγονοθεραπείας.

Φαινόταν καταβεβλημένος αλλά ήταν ήρεμος και απόλαυσε το γεύμα του.

Λόγω της κλονισμένης του υγείας, δεν είχε κάνει δημόσια εμφάνιση από πέρυσι το καλοκαίρι. Η τελευταία φορά που είχε βγει, ήταν στον γάμο του γιου του Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ τον Οκτώβριο του 2021. Και τότε ήταν σε αμαξίδιο.

Δύο μήνες αργότερα, νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας καθώς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο τέως βασιλιάς βρισκόταν στην Ερμιονίδα όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα, όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες. Στη συνέχεια τον παρέλαβε από την Επίδαυρο ασθενοφόρο του ιδιωτικού νοσοκομείου «Υγεία».

Ο Κωνσταντίνος παραµένει στην Ελλάδα. Η επιβαρυµένη κατάσταση της υγείας του υποχρέωσε την πριγκίπισσα Θεοδώρα να επισπεύσει τον γάµο της, ο οποίος θα λάβει χώρα το καλοκαίρι.