Βασίλης Καρράς για το lockdown στη Θεσσαλονίκη – «Είναι υπερβολές όλα αυτά, η ψυχολογία μας είναι κάτω από το μηδέν»

2 Νοεμβρίου 2020 21:00

Ο νομός Θεσσαλονίκης είναι τις τελευταίες μέρες σε κατάσταση συναγερμού, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και από αύριο το πρωί, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις τίθεται σε τοπικό lockdown. Μόνο τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά ενώ οι μετακινήσεις θα γίνονται με sms μόνο για λόγους εργασίας και λόγους υγείας. Παγώνουν τα πάντα στη Θεσσαλονίκη για δύο εβδομάδες, με όλα τα καταστήματα να μένουν κλειστά ,είτε εμπορικά μαγαζιά του λιανεμπορίου είτε νυχτερινά κέντρα.

Ο Βασίλης Καρράς, ένας σπουδαίος τραγουδιστής που είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός και έχει συνδέσει το όνομα του με χρυσά γράμματα και λατρεύει την πόλη του και τους κατοίκους της.

Ο καλλιτέχνης δηλώνει προβληματισμένος και στεναχωρημένος με τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω του κορονοϊού και όπως είπε επηρεάζει, άμεσα, όχι μόνο τη δική του δουλειά αλλά και όλων των ανθρώπων που εργάζονται στα νυχτερινά μαγαζιά.

Είναι λίγο υπερβολές όλα αυτά τα περισσότερα πράγματα, βέβαια υπάρχει ο ιός είναι ανάμεσά μας προσέχουμε και πρέπει να προσέχουμε αλλά αν είναι όντως ανάγκη, βάζουμε τη μάσκα μας και αν είναι ανάγκη  θα κλειστούμε μέσα ξανά.

Βλέπω και στεναχωριέμαι γύρω μου για το τι συμβαίνει για τους ανθρώπους αυτούς. Βέβαια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το κράτος να κρατήσει τέτοιο φορτίο να μπορεί να τους πληρώσει όλους, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να μοιράσει πιο δίκαια τα χρήματα ο κάθε υπουργός. Ώστε όλοι να ισορροπήσουν και να μπορούν να φάνε, να ζήσουν.

Ο Βασίλης Καρράς εξήγησε ότι είχε συμφώνησε πριν από λίγο καιρό να εμφανιστεί σε κάποιο νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε ξεκινήσει ήδη πρόβες με τους μουσικούς και όλους τους συνεργάτες του.

«Η ψυχολογία μας είναι κάτω από το μηδέν, δυστυχώς είπαμε, θα υποστούμε όλα αυτά που πρέπει να υποστούμε εφόσον έτσι είναι τα πράγματα και είναι απαραίτητο».