Βασίλης Καρράς – Πασχάλης Τερζής: η αιτία που χώρισε τα «αδέλφια»! 20 χρόνια εγωισμός – Όλο το παρασκήνιο

10 Ιουνίου 2021 08:10

Βασίλης Καρράς – Πασχάλης Τερζής: η αιτία που χώρισε τα «αδέλφια»! 20 χρόνια εγωισμός – Όλο το παρασκήνιο

Μια συνεργασία που ήταν έτοιμη να ανατινάξει τη νύχτα και κατέληξε δύο κολλητοί να μην λένε ούτε γεια. Όλο το άγνωστο παρασκήνιο για τον πόλεμο των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών που κρατάει χρόνια τώρα… Γιατί δεν μιλούν ο Βασίλης Καρράς και ο Πασχάλης Τερζής;

Πριν από λίγες ημέρες όλοι απόρησαν από τη δήλωση του Βασίλη Καρρά για τον Πασχάλη Τερζή στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο τραγουδιστής είπε αυτό που ξέρει η πιάτσα χρόνια τώρα: «Δεν έχουμε αδελφικές σχέσεις δυστυχώς, και αυτό με λυπεί πάρα πολύ» είπε χαρακτηριστικά με μια πικρία στη φωνή του.

Όσο για το γιατί, «δεν έμαθα ποτέ», ανέφερε ο Βασίλης Καρράς. «Να τον έχει ο Θεός γερό και να είναι καλά. Εγώ τον αγαπώ. Μεγαλώσαμε μαζί. Περάσαμε τα ίδια βάσανα», πρόσθεσε.

Απο εκείνη την ημερα της δήλωσης ειπώθηκαν πολλά. Το Spirto σε αποκλειστικότητα ξετυλίγει όλο το παρασκήνιο μιας φιλίας δεκαετιών που διαλύθηκε μέσα ελάχιστο χρονικό διάστημα. Και μάλιστα εκείνες ττις βραδιές που ήταν να δώσουν τα χέρια για να συνεργαστούν στην Ιερά Οδό. Κάτι που τελικά, δεν έγινε ποτέ….

Όταν βρίσκονταν στην κορυφή

Η «μεγάλες πίστες» έζησαν την απόλυτη επιτυχία πριν έρθει η μεγάλη κρίση και ισοπεδώσει τη νύχτα. Τα μπουζούκια δούλευαν έξι και επτά ημέρες την εβδομάδα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι ακόμα και τα ξημερώματα.

Τα μεγάλα ονόματα γέμιζαν τα νυχτερινά κέντρα καθημερινά, τα λουλούδια πλημμύριζαν τις πίστες και το αλκοόλ κυλούσε παντού ασταμάτητο.Μαζί και με το ρευστό, ζεστό χρήμα.

Κι οι απόλυτοι «άρχοντες» εκείνα τα χρόνια στις πίστες, ήταν οι δυο Σαλονικιοί με τα μεγάλα σουξέ. Και τις βαριές φωνές που μεγάλωσαν στον Βαρδάρη αλλά κατέκτησαν όλο τον κόσμο.

Βασίλης Καρράς και Πασχάλης Τερζής ήταν δυο φωνές που ακούγονταν συνέχεια. Οι επιτυχίες τους γίνονταν σουξέ που δεν σταματούσαν να παίζουν σε ραδιόφωνα και τηλεόρασει. Και κυρίως, τα τραπέζια και τα μαγαζιά ήταν ασφυκτικά γεμάτα όπου κι αν εμφανίζονταν.

Οι δύο τους ήταν φίλοι, αλλά δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ σε κάποια πίστα ή σε κάποιο δίσκο. Πολλοί τους ονειρεύονταν μαζί, ειδικά οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων. Οι οποίοι έψαχναν κάθε σεζόν σχήματα που θα κατακτούσαν την αθηναϊκή νύχτα.

Η πρόταση που κατέληξε σε ναυάγιο

Ένας από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες της νύχτας έβαλε στο ίδιο τραπέζι τον Βασίλη Καρρά και τον Πασχάλη Τερζή. Για να συζητήσουν για μια συνεργασία, στο μεγαλύτερο κέντρο της Ιεράς Οδού. Το οποίο εκείνα τα χρόνια ξεκινούσε να γίνεται το νέο «επίκεντρο» της νύχτας στην πόλη.

Οι δύο φίλοι πήγαν εκεί ήσυχοι αλλά αρκετά επιφυλακτικοί. Οι ίδιοι έλεγαν πάντα τα καλύτερα λόγια ο ενας για τον άλλον, και δημοσίως, αλλά και κατ’ ιδίαν. Και είχαν και σε εκτίμηση αμφότεροι τη μουσική πορεία του καθενός.

Ανησυχία για το ταίριασμα των φωνών τους ή επάνω στην πίστα, επίσης δεν υπήρχε σοβαρή. Ήξεραν πολύ καλά κι οι δύο και πώς να δρουν και πώς να λειτουργούν με ένα μικρόφωνο. Είχαν χιλιάδες ώρες «πτήσης» σε πολύ σκληρότερες συνθήκες σε νυχτερινά κέντρα ανά την επαρχία. Και ακόμα παλιότερα και σε πανηγύρια και απίθανες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία…

Δεν επρόκειτο να «φοβηθούν» οποιαδήποτε αναποδιά. Και βέβαια είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη και στις δυνάμεις τους και στις δυνατότητες ο ένας του άλλου.

Αλλά, υπήρχε και κάτι άλλο, που κανένας από τους δυο τους δεν έλεγε. Δίπλα και στους δύο, υπήρχαν άνθρωποι που ποτέ δεν ήθελαν να τους δουν να μοιράζονταν την σκηνή και τη μαρκίζα με κάποιον άλλο.

Τα περιβάλλοντα και των δύο, ήταν πάντα απολύτως επίμονα και ξεκάθαρα. Κι ο Βασίλης Καρράς κι ο Πασχάλης Τερζής, είχαν κερδίσει με την πορεία τους το δικαίωμα να είναι οι μόνοι και πρώτοι σε μια αφίσα. Και σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Έτσι γεννήθηκε η μεγάλη κόντρα

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο τραγουδιστές και τον επιχειρηματία πήραν καιρό. Κάτι που όλοι ήξεραν πως δεν ήταν «καλό μαντάτο». Υπήρχαν εξ’ αρχής πολλά ανοιχτά μέτωπα και διαφωνίες για μια σειρά από θέματα.

Το οικονομικό ήταν σαφές πως θα δημιουργούσε ενστάσεις. Όταν οι τραγουδιστές αποφάσιζαν να κάνουν πίσω έστω κι ένα βήμα, εμφανίζονταν τρίτα πρόσωπα. Τα οποία ανακατεύονταν κι άρχιζαν να αναμοχλεύουν πάθη και διαφωνίες.

Και κάπως έτσι, αντί τα θέματα να λύνονται, συνέχιζαν να «απλώνουν» και να πολλαπλασιάζονται. Από τις διαφορές στο οικονομικό, επεκτάθηκαν σε μεγάλη διαφωνία για τα ποσοστά για τα λουλούδια. Για το πόσοι και ποιοι θα έχουν λόγο στα κέρδη απ’ την γκαρνταρόμπα.

Και οι «απέξω» να δυναμιτίζουν το κλίμα με λόγια και σπόντες για το ποιος θα έμπαινε πρώτος στην αφίσα. Ο καιρός περνούσε, κανείς δεν ήταν χαρούμενος. Ο επιχειρηματίας αποχώρησε από τις συζητήσεις αφού ήταν αδιέξοδες. Και οι δυο τους έμειναν με μια μεγάλη πίκρα. Τα περιβάλλοντα και των δύο επέρριπταν τις ευθύνες της αποτυχίας συμφωνίας στην άλλη πλευρά.

Έχουν κόψει κάθε επαφή

Από εκείνη την τελευταία φορά που βρέθηκαν για να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες και το πώς μπορούσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, Βασίλης Καρράς και Πασχάλης Τερζής, δεν έχουν ξαναμιλήσει ποτέ.

Πικραμένοι και απογοητευμένοι κι οι δύο, έφυγαν χωρίς να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, αλλά με εμφανή τα σημάδια της δυσπιστίας ανάμεσα τους.

Οι γύρω τους σίγουρα δεν βοήθησαν στην κατάσταση. Κι όπως έλεγε άνθρωπος που βρισκόταν μπροστά στις διαπραγματεύσεις τότε, «αν δεν είχαν τους ‘κύκλους’ και τους κοντινούς να ανακατεύονται, οι δυο τους μια χαρά θα τα είχαν βρει και θα είχαν κάνει θραύση που ακόμα θα συζητούσαμε. Αλλά είναι κι οι δυο πολύ δεμένοι με τους δικούς τους ανθρώπους, και δεν μπορούσαν να βάλουν τον εγωισμό τους στην άκρη εκείνα τα χρόνια, γιατί ένιωθαν κι οι δύο άρχοντες και δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τους δικούς τους, κάνοντας πίσω πουθενά. Κρίμα ήταν και γι’ αυτούς και για μας πάντως».

Πηγή: εφημερίδα Spirto