Βασίλης Κικίλιας: «Η Τζένη ήθελε παιδί από την αρχή, είναι ευλογία για εμάς»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Φεβρουαρίου 2023 11:48

Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας.

O υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας μίλησε στην εκπομπή του Alpha «Happy Day» για τον γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού, τη θητεία του ως υπουργός Υγείας την περίοδο της πανδημίας και για το μπάσκετ.

«Επειδή είχα πολλή ενέργεια ως παιδί, οι γονείς μου είπαν ότι κάπου πρέπει να με πάνε για να τη διοχετεύσω. Έτσι κατέληξα στο μπάσκετ. Θυμάμαι ότι κοίταζα από το παράθυρο μη βρέξει ως το απόγευμα που είχαμε προπόνηση» ανέφερε ο Κικίλιας.

Και πρόσθεσε: «Τα χρόνια μετά το ’87 με Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδούλου όλα τα παιδάκια ονειρευόμασταν ότι μπορούμε να γίνουμε όπως οι ήρωές μας. Το μπάσκετ με προσγείωσε πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα, υπήρχαν παιδιά με περισσότερο ταλέντο από μένα.

Είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο να είσαι νέος και να βλέπεις ότι η καριέρα σου τελειώνει. Έγινε όμως. Έγινα ορθοπεδικός, σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα. Όπως και στην πολιτική και στο μπάσκετ, έτσι κι εκεί υπήρξαν πολλοί που με βοήθησαν και κάποιοι που θεώρησαν ότι δεν έχω θέση εκεί».

Αναφερόμενος στην ενασχόλησή του με την πολιτική, υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμπιστεύτηκε δύο φορές. Υπήρξαν πολλές στιγμές δυσκολιών και κρίσεων την περίοδο της πανδημίας. Ίσως στο μέλλον γράψω ένα βιβλίο για όλη αυτή την ιστορία. Ειδικά στην αρχή πηγαίναμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε».

Για στη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού, είπε: «Ήθελα να παντρευτώ για να βρω το άλλο μου μισό. Άργησε να συμβεί, οι γονείς μου με ρωτούσαν πότε θα παντρευτώ. Έτσι γνώρισα την Τζένη, είχαμε απίστευτη χημεία από την αρχή.

Όταν τη γνώρισα δεν σκεφτόμουν αν θα αποκτήσουμε παιδί. Το θέλαμε βέβαια από την αρχή αλλά ήξερα ότι πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού. Γνωρίζαμε ότι μπορεί και να μην προκύψει αλλά η Τζένη το ήθελε από την αρχή. Το παιδί είναι ευλογία για εμάς».

Και ο Κικίλιας κατέληξε λέγοντας: «Είναι ελπιδοφόρο που αυξάνεται η ηλικία τεκνοποίησης. Αυτό βέβαια συνοδεύεται από κινδύνους που κι εμείς αντιμετωπίσαμε».