Βασίλης Μαλούχος: Η διπλή τραγωδία που βίωσε με την απώλεια των γιων του

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Ιουνίου 2022 18:14

Η μοίρα φέρθηκε πολύ σκληρά στον Βασίλη Μαλούχο, τον δημοφιλή ηθοποιό, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών. Ο εκλιπών είχε χάσει και τους δύο γιους του, γεγονός που τον καταρράκωσε ψυχολογικά…

Ο ηθοποιός Βασίλης Μαλούχος είχε δεχθεί δύο πολύ ισχυρά πλήγματα. Το νήμα της ζωής των δύο παιδιών του, του Μάριου και του Αλέξανδρου, κόπηκε πρόωρα και αυτό ήταν κάτι που τον σημάδεψε ανεξίτηλα.

Ο Μάριος, ο οποίος ήταν επίσης ηθοποιός, είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά. Ωστόσο, έδωσε σκληρό αγώνα –έχοντας τον πατέρα του στο πλευρό του- και κατάφερε να απεξαρτηθεί. Ήταν, μάλιστα, καθαρός για τρία χρόνια.

Εντούτοις, δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Παντού έβρισκε κλειστές πόρτες. Το γεγονός αυτό τον κλόνισε και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα, προανήγγειλε την αυτοκτονία του μέσω βίντεο. Σε αυτό εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

«Είχα την τύχη να έχω έναν πατέρα που μού δίδαξε το ήθος, όχι όμως και πώς να επιβιώνω με αυτό το ήθος στην κοινωνία. Εμείς οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουμε για να υπάρχουμε. Όμως στα θέατρα δεν δέχονται έναν πρώην χρήστη. Μετανοήσαμε και ακόμη μάς πετάτε πέτρες. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να χωρέσουμε, αποφασίζουμε να φύγουμε από αυτή τη ζωή…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πατέρας του συγκλονίστηκε με τον θάνατο του γιου του.

Θέλησε να βοηθήσει άλλα παιδιά και τις οικογένειές τους που βίωναν τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Έτσι, «ανέβασε» με δικά του έξοδα και τη βοήθεια φίλων του, το θεατρικό έργο «Ηρωίνη – Ελλάς 1- 0», που είχε γράψει ο γιος του.

Σε αυτό αναδεικνύονταν η δύσκολη μάχη του με τα ναρκωτικά και το κοινωνικό στίγμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι πρώην τοξικομανείς.

«Πρόκειται για έργο αυτοβιογραφικό, το οποίο μιλάει για τον προσωπικό αγώνα του με τα ναρκωτικά. Τελευταία φορά που ανέβηκε ήταν το 2014 από την ανεξάρτητη φοιτητική θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, με μεγάλη επιτυχία», είχε πει ο Μαλούχος.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, μέσα από ειδικά προγράμματα στα σχολεία. Αλλά γι’ αυτό χρειάζομαι την άδεια και τη συμπαράσταση της Πολιτείας».

Εννέα χρόνια μετά την απώλεια του Μάριου, ο Μαλούχος βυθίστηκε και πάλι στο πένθος για τον δεύτερο γιο του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο. Προηγήθηκε σύγκρουση με το μηχανάκι του με ταξί, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

«Τέτοια χτυπήματα δεν αντέχονται. Σε φέρνουν αντιμέτωπο με τη ματαιότητα της ζωής, με το απόλυτο κενό», έλεγε τότε ο συντετριμμένος πατέρας…