Βασίλης Μίχας: «Απειλούσε, έλεγε πως θα με βρει και θα με σκοτώσει»

Συντάκτης: Newsroom

28 Μαΐου 2022 19:15

Βασίλης Μίχας: «Απειλούσε, έλεγε πως θα με βρει και θα με σκοτώσει»

Ο Βασίλης Μίχας είναι ο νέος πρωταγωνιστής στη Γη της Ελιάς και παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ. Μίλησε μεταξύ άλλων για το διάστημα που εργαζόταν ως μοντέλο και για αρκετό καιρό έζησε στην Κίνα

Ο Βασίλης Μίχας διηγήθηκε στην Κυψέλη την ιδιαίτερη περιπέτεια που έζησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα. Όταν τον δάγκωσε ένας οδηγός της Uber και βρέθηκε στο κρατητήριο. Χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα για να συνεννοηθεί.

«Με δάγκωσε ένας οδηγός uber και ήμουν κρατητήριο για μία μέρα. Έχω και σημάδι, ενώ έχει περάσει μια τετραετία. Επέστρεφα από τον γυμναστήριο, συναντώ τον ατζέντη μου που ήταν σε κούρσα με ένα Uber και μου λέει ‘έλα μέσα να σε πάω μέχρι το σπίτι’. Όχι, ναι, όχι, τελικά μπήκα. Μου έπεσε το κινητό στο αυτοκίνητο και μετά μέσω του προφίλ του ζήτησα να το φέρει, μιας και ό,τι χάσεις μέσα οφείλει να στο επιστρέψει. Ήθελε χρήματα, λοιπόν, αυτός. Πιθανότατα γιατί είμαι ξένος. Ήθελα να του δώσω κάτι συμβολικό, αλλά εκείνος ήθελε παραπάνω, αρκετά λεφτά. Σε φάση τη μισή τιμή του κινητού.

Κινέζικα αυτός, αγγλικά εγώ. Η συνεργάτιδά μου μας κοίταζε από μακρυά. Κάποια στιγμή πήγα και γράπωσα το κινητό, κι εκείνη τη στιγμή μου τράβηξε τη δαγκωματιά πάνω από τα ρούχα! Κάθε φορά που λέω αυτή την ιστορία, ανατριχιάζω γιατί το θυμάμαι. Μου βγήκε κάτι πολύ βίαιο εκείνη τη στιγμή, τον γύρισα τούμπα και του πήρα το κινητό. Αλλά εκείνη τη στιγμή ήρθε η Αστυνομία, έχει κάμερες παντού. Ήρθαν σε δέκα λεπτά και μας έβαλαν μέσα και τους δύο».

Πως κατάφερε να ξεμπλέξει

«Δεν μιλούσε κανείς αγγλικά, ζητούσα νερό και δεν μου έδιναν, τουαλέτα τίποτα. Από το γραφείο με το οποίο δούλευα δεν μπορούσαν να έρθουν, γιατί ήμουν εκεί με τουριστική βίζα επειδή βγαίνει πιο γρήγορα. Οπότε δούλευα, μαύρα. Τι θα γίνει τώρα, σκεφτόμουν… Θα μείνω εδώ για πάντα. Ήμασταν στο ίδιο κελί με αυτόν. Δεν επέτρεπαν τίποτα, ούτε δικηγόρο. Δόξα τον Θεό, ήρθε ένας αστυνομικός που μιλούσε αγγλικά, του είπα την ιστορία, τον παρακάλεσα, με συμπάθησε και με άφησε να φύγω με τον όρο πως τα λεφτά που είχα πει πως θα δώσω στον οδηγό, θα του τα έδινα!

Για να φύγω από εδώ, του είπα πάρ’τα. Μάλιστα με τον αστυνομικό γίναμε φίλοι. Ο οδηγός έπαιρνε τηλέφωνα στο γραφείο όσο ήμουν εκεί, απειλούσε, έλεγε πως θα με βρει και θα με σκοτώσει. Με τον αστυνομικό συναντηθήκαμε στο γυμναστήριο ξανά και με βοήθησε». Αποκάλυψε ο ηθοποιός.