Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Ήμουν μεγάλο ψώνιο – Ήθελα κιόλας να με ακούνε…»

8 Οκτωβρίου 2021 08:10

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Ήμουν μεγάλο ψώνιο - Ήθελα κιόλας να με ακούνε...»

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για το ξεκίνημά του στον χώρο της μουσικής. Για το τραγούδι που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, τη γνωριμία του και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Ήμουν μεγάλο ψώνιο – Ήθελα κιόλας να με ακούνε…».

Όταν ήταν μικρός ήθελε να τον ακούν όλοι. Χαρακτήρισε τον εαυτό του μεγάλο ψώνιο.

«Ήμουν μεγάλο ψώνιο. Ήθελα κιόλας να με ακούνε. Ανέβαινα στα δέντρα και τραγουδούσα και μια φορά έπεσα κιόλας Ήθελα να είμαι ψηλά και τραγούδαγα να με ακούει όλος ο κάμπος. Έπεσα από το δέντρο και λιποθύμησα και ήταν η αδερφή μου μαζί και δύο γειτονόπουλα και λένε ο Βασίλης πέθανε»

Ο στρατός και ο Δημήτρης Μητροπάνος

«Με τον Μητροπάνο παρουσιαστήκαμε μαζί στην Τρίπολη. Εκείνος είχε αναβολή και τραγουδούσαμε μαζί. Γνωριστήκαμε εκεί, εγώ έπαιζα κιθάρα. Εγώ δήλωσα ότι είμαι μουσικός αλλά δεν πήγα στην ΑΣΔΕΝ, που πήγαιναν οι μουσικοί. Με έβαλαν οδηγό σε τανκ, μόλις ήρθαν τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Ο Μητροπανος έγινε μουλάς. Ο Μητροπάνος μου είχε πει τότε χαρακτηριστικά “Εγώ το μουλάρι θα το αγαπήσω, ενώ εσύ το τανκ;”»

Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μίλησαν η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Γιώτα Νέγκα, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

https://youtu.be/Brd1Z7x28UE