Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πάνω από εκατό βίντεο παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

3 Νοεμβρίου 2022 10:45

Σοκ στο χώρο των γραμμάτων προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του Βασίλη Παπαθεοδώρου, για παιδική πορνογραφία.

Ο 53χρονος πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου. συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ψηφιακά αρχεία του.

Οι Αρχές εντόπισαν περισσότερα από εκατό βίντεο με «σκληρό», πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των δώδεκα ετών.

Ο συγγραφέας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προφυλακίστηκε και πήρε το δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης.

Η έρευνα συνεχίζεται αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται εκτός από το κατέβασμα του παράνομου υλικού να είχε και άλλες ύποπτες δραστηριότητες.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος του συλληφθέντα, Σταύρος Γεωργόπουλος, τόνισε πως δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία σε βάρος του εντολέα του και σημείωσε πως ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό. Η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό», δήλωσε ο Γεωργόπουλος στο MEGA.

Από την πλευρά τους, οι εκδόσεις Καστανιώτη, των οποίων ο Παπαθεοδώρου υπήρξε υπεύθυνος  διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία. Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και, πάνω από όλα, των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.