Βασίλης Τσιάρτας: Η μητέρα και η αδελφή του αποδοκιμάζουν την υποψηφιότητά του!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Φεβρουαρίου 2023 09:48

Η απόφαση του Βασίλη Τσιάρτα να είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μητέρας και της αδελφής του!

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος του ποδοσφαίρου και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Βασίλης Τσιάρτας επέλεξε να πολιτευτεί με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, το γεγονός αυτό ωστόσο προκάλεσε την αποδοκιμασία της μητέρας του, Σοφίας και της αδελφής του, Ελευθερίας.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες εξέφρασαν δημοσίως τα αισθήματά τους με δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα anepikairos.gr.

Στη δήλωσή τους καθιστούν σαφές ότι «ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω (σ.σ. του Τσιάρτα) και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό».

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου
Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση
Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα
Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου».

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Τσιάρτας είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με την Εθνική Δημιουργία προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση: «Με την πολιτική δεν είχα ασχοληθεί όσα χρόνια ήμουν επαγγελματίας αθλητής. Είχα όμως πάντα πολιτική άποψη και φρόντιζα να ενημερώνομαι σε βάθος. Όμως δεν μπορώ να παραμένω παρατηρητής, όταν η κοινωνία μας διαλύεται και η Εθνική μας Ταυτότητα υπονομεύεται από την επιβολή του μοντέλου των κατακερματισμένων σε γκέτο κοινωνιών, από την αύξηση και την ανοχή της εγκληματικότητας, από την σοβιετοποίηση της Οικονομίας που διώχνει τους πιο προικισμένους Έλληνες στο εξωτερικό.

Αποφάσισα να ξαναμπώ στον στίβο, τον πολιτικό αυτή τη φορά. Αναζήτησα έναν σύγχρονο πολιτικό φορέα με ευρωπαϊκή νοοτροπία και διεθνή αντίληψη, που όμως υποστηρίζει τις αξίες, τους θεσμούς και τις παραδόσεις της πατρίδας μας και αντιστέκεται στην πολυπολιτισμική ισοπέδωση. Όλα αυτά τα βρήκα στον συνασπισμό της Εθνικής Δημιουργίας. Εκτιμώ τη συνέπεια του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη και τη σταθερότητά τους στον αγώνα τους για μια ισχυρή Ελλάδα. Έχουν δεχθεί, όπως και εγώ, ποταμούς λάσπης, επιθέσεις με βόμβες και διώξεις από όσους αντί επιχειρημάτων χρησιμοποιούν τη βία.

Δηλώνω για πολλοστή φορά ότι είμαι κατά της βίας, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκδηλώνεται, είμαι επίσης σθεναρά κατά του ρατσισμού, αλλά είμαι ταυτόχρονα υπέρ του δικαιώματος των πολιτών της χώρας μας, να αποφασίζουμε εμείς, και όχι οι ΜΚΟ, με ποιον τρόπο θα ζούμε, πόσους και ποιους θα δεχθούμε στο σπίτι μας, και του δικαιώματος να αρνηθούμε την είσοδο όταν γίνεται παράνομα και συνιστά απειλή. Έχοντας δουλέψει από μικρό παιδί, υποστηρίζω την αυτονόητη αλήθεια πως μόνο ο κόπος παράγει πλούτο και το κράτος θα πρέπει να μην τιμωρεί τους παραγωγικούς ανθρώπους της χώρας, υπερφορολογώντας τους, για να χρησιμοποιεί τους φόρους τους, προς άγραν ψήφων.

Υπόσχομαι να εργαστώ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Δημιουργίας, για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας μας, και των συμπολιτών μας».