Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη εμφάνιση του Κάρολου μετά τον θάνατό της – Μαυροφορεμένη η Καμίλα

Συντάκτης: Newsroom

9 Σεπτεμβρίου 2022 14:46

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη εμφάνιση του Κάρολου μετά τον θάνατό της - Μαυροφορεμένη η Καμίλα

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ‘ αναχώρησε από το κάστρο Μπαλμόραλ όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα συναντηθεί με την επικεφαλής της κυβέρνησης, Λιζ Τρας σήμερα το απόγευμα.

Είναι η στιγμή που ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος Γ’, φεύγει από το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ.

Μαζί με τη «βασιλική σύζυγό» του, όπως είναι ο νέος τίτλος της Καμίλα, κατευθύνονται προς το Λονδίνο αεροπορικώς από το Μπαλμόραλ.

Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας είναι ντυμένο στα μαύρα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Συντετριμμένη στο πλευρό του βασιλιά συζύγου της είναι η Καμίλα.

Στις έξι το απόγευμα ώρα Λονδίνου (20:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Κάρολος Γ’, θα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ένα 24ωρο μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο νέος μονάρχης αναμένεται να πλέξει το εγκώμιο στη θανούσα μητέρα του με νότες διανθισμένες, τόσο από τη στενή τους σχέση, όσο και από τη μακρά υπηρεσία της στο θρόνο.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το διάγγελμα του Κάρολου Γ’ θα είναι προηχογραφημένο και θα έχει μικρή χρονική διάρκεια.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έτσι την αποχαιρέτισαν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας

Θλίψη και συγκίνηση έχει σκορπίσει στα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας η απώλειας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η Μαρί Σαντάλ, ο πρίγκιπας Παύλος, η πριγκίπισσα Ολυμπία εξέφρασαν δημόσια τη θλίψη τους και απέτισαν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι δύο πρώτοι αναφέρθηκαν, μάλιστα, μέσα από τα μηνύματά τους στη βοήθεια που η εκλιπούσα παρείχε στον βασιλιά Κωνσταντίνο και στην Άννα – Μαρία.

Η Σαντάλ ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Μια θλιβερή μέρα σήμερα όταν άκουσα ότι η Αυτού Μεγαλειότητα πέθανε.

Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και είμαι βέβαιη ότι οι ουρανοί έχουν μια ξεχωριστή θέση για αυτήν.

Μας δίδαξε καθήκον, τιμή, αγάπη και πάνω απ’ όλα κουράγιο. Κυβέρνησε άψογα και ήταν τόσο αγαπημένη.

Σας ευχαριστώ για την υπηρεσία σας και που δείξατε στα πεθερικά μου τέτοια καλοσύνη και αγάπη στις πιο σκοτεινές τους μέρες».

 

Από τη δική του πλευρά, ο πρίγκιπας Παύλος σημείωσε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο, μια κυρίαρχος που έδωσε το παράδειγμα, που θα θαυμάζεται για πάντα για την ηθική της ηγεσία και τη δέσμευσή της στο έθνος της και στην κοινοπολιτεία.

Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στο σύνταγμά της και θα είμαι για πάντα ευγνώμων.

Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για την καλοσύνη που έδωσε στους γονείς και την οικογένειά μου σε στιγμές ανάγκης.

Ας είμαστε τώρα ευγνώμονες για τη ζωή της και ας προσβλέπουμε στο μέλλον.

Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ζήτω ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’».

 

Η Ολυμπία ανάρτησε φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τις συνόδεψε με τη λεζάντα: «Η όμορφη βασίλισσά μας».

Τέλος, ο Αχιλλέας και ο Κωνσταντίνος – Αλέξιος μοιράστηκαν ασπρόμαυρη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της.