Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς. Τι αλλάζει για τον Γουίλιαμ

Συντάκτης: Newsroom

8 Σεπτεμβρίου 2022 22:07

Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας είναι, πλέον, ο Κάρολος μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ αναφέρεται πως «ο Βασιλιάς και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο κάστρο Μπαλμόραλ και θα πάνε στο Λονδίνο αύριο».

Ο Κάρολος γεννήθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και ήταν το πρώτο εγγόνι του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ και της Βασίλισσας Ελισάβετ. Μαθήτευσε στα σχολεία Τσιμ και Γκόρντονστουν, στα οποία και ο πατέρας του, Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, είχε βρεθεί ως παιδί, καθώς και στο σχολείο Τζιλόνγκ Γκράμαρ της Βικτώριας στην Αυστραλία. Αφού απέκτησε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ο Κάρολος υπηρέτησε στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και το Βασιλικό Ναυτικό, από το 1971 έως το 1976.

Κάρολος - Νταϊάνα: «Καυτές» αποκαλύψεις για τις απιστίες τους!

Το 1981, παντρεύτηκε τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, με την οποία απέκτησε δύο γιους: τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ (1982) και τον Πρίγκιπα Χάρι (1984). Το 1996, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο μετά από γνωστές εξωσυζυγικές σχέσεις αμφοτέρων. Την επόμενη χρονιά, η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό στο Παρίσι.

Το 2005, ο Κάρολος παντρεύτηκε τη μακροχρόνια σύντροφό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Τι αλλάζει για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Με το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο ανέβηκε αυτόματα ο Κάρολος. Ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας πλέον, μέχρι και το απόγευμα ήταν διάδοχος του θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας. Οπως η Ελισάβετ υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, έτσι και ο Κάρολος υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος του θρόνου και κάτοχος του τίτλου του πρίγκιπα της Ουαλίας (τον κληρονόμησε σε ηλικία 18 ετών).

Αυτομάτως, από το απόγευμα διάδοχος του θρόνου είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Πλέον, δεν είναι δούκας του Κέιμπριτζ, αλλά δούκας της Κορνουάλης, όπως και η σύζυγός του Κέιτ Μϊντλετον, δούκισσα της Κορνουάλης, και όχι δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Δεν γίνεται αυτομάτως πρίγκιπας της Ουαλίας, καθώς αυτός ο τίτλος είναι ένα δώρο που γίνεται από τον βασιλιά.

Από τότε που γεννήθηκε το 1982, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου – δηλαδή δύο βήματα μακριά.

Δεύτερος στη σειρά διαδοχής είναι πλέον ο 9 ετών πρίγκιπας Τζορτζ.<p>Πηγή: <a target=”_blank”