Βασίλισσα Λετίθια: «Σφάζει» τη βασίλισσα της Ισπανίας με το γάντι ο πρώην της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Φεβρουαρίου 2023 12:33

«Πονοκέφαλος» για τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας.

Μερικούς μήνες μετρά το νέο βιβλίο του Αλόνσο Γκερέρο στην Ισπανία και οι δημοσιογράφοι βλέπουν στην πλοκή του πολλές ομοιότητες με την ιστορία της ζωής του με τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας.

Το περιοδικό «closer» αναφέρει σχετικά: «Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γκερέρο δημοσίευσε το βιβλίο του, υπό τον τίτλο: ‘Οι ευτυχισμένες γυναίκες είναι μια χίμαιρα’. Ο ήρωας του βιβλίου ξετρελαίνεται με μία δημοσιογράφο νεότερή του που την περιγράφει ως μία γυναίκα με αποφασιστικό πηγούνι, αφοπλιστική ομορφιά, λεπτή και με μεγάλο στόμα».

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ του MEGA, αυτές είναι όμως μόνο μερικές από τις ομοιότητες της ιστορίας του βιβλίου με την ιστορία των δύο προσώπων.

Η πλοκή διαδραματίζεται στη Μαδρίτη, γύρω από γειτονιές όπως το Ρετίρο, το Μάριο ντε Σαλαμάνκα, το Πίλαρ, εκεί ακριβώς όπου μεγάλωσε η Λετίθια.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι εντοπίζουν στις 206 σελίδες του βιβλίου ανησυχητικές αναφορές του Γκερέρο στο πρόσωπο της Λετίθια και παραθέτουν αποσπάσματα του βιβλίου.

«Είναι η τυπική femme fatale, δημοσιογράφος, τρελή, νεότερη από τον Λαχόζ που ξεκινά μία ρομαντική σχέση μαζί του, χρησιμοποιώντας όμως διάφορα τεχνάσματα. Οι δημοσιογράφοι πολύ συχνά συγχέουν τα τρέχοντα γεγονότα με τη ματαιοδοξία ή την αλαζονεία τους».

Ο ίδιος ωστόσο σε παλαιότερες συνεντεύξεις του για το συγγραφικό του έργο είχε δηλώσει ότι αρνείται να μιλήσει ή να γράψει για τη βασίλισσα.

«Δεν μιλάω για την Λετίθια Ορτιζ γιατί δεν θέλω να αποκαλύψω την ιδιωτική μου ζωή ή την ιδιωτικότητά μου. Όχι επειδή δεν ήθελα να αποκαλύψω τη δική της. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο, τώρα που τελειώσαμε με αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Γκερέρο.

Υπενθυμίζεται πως η Λετίθια γνώρισε τον τότε καθηγητή λογοτεχνίας, Αλόνσο Γκερέρο, σε μικρή ηλικία και έζησαν έναν παράφορο έρωτα για αρκετά χρόνια.

Ο έρωτάς τους κατέληξε σε γάμο το 1998 όμως μόλις έναν χρόνο αργότερα αποφάσισαν να χωρίσουν.

«Δεν αφηγήθηκα τη ζωή μου. Αυτό το μυθιστόρημα δεν είναι η ζωή μου. Αυτό το μυθιστόρημα είναι τα συναισθήματά μου, είναι διαφορετικό», είπε ο Γκερέρο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2002 σε ένα δείπνο και φήμες θέλουν ο πρίγκιπας τότε Φελίπε να επιστράτευσε έναν άλλον δημοσιογράφο για να κανονίσει την τυχαία συνάντηση.

Τον απέρριψε τέσσερις φορές γράφουν τα ισπανικά Mέσα μέχρι τελικά να δεχθεί να βγει μαζί του. Κράτησαν τη σχέση τους κρυφή για αρκετό καιρό και παρά τις αντιδράσεις του Παλατιού για το διαζύγιο της Λετίθια τελικά αρραβωνιάστηκαν το 2003.