Βασίλισσα Σοφία: Ντυμένη στα μαύρα στην πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

27 Ιανουαρίου 2023 09:00

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την κηδεία του αδελφού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποίησε η βασίλισσα της Ισπανίας.

Η βασίλισσα Σοφία βρέθηκε στην Τενερίφη στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα και την απώλεια του αδελφού της.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε ντυμένη στα μαύρα όταν βρέθηκε στην Τράπεζα Φαγητού «Los Llanos de Aridane».

Λίγη ώρα νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, είχε συνάντηση με την Ένωση Τραπεζών Φαγητού της Τενερίφης για να δει μάθει πώς ακριβώς λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται πως η Σοφία ταξίδεψε στην Αθήνα όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του αδελφού της, βασιλιά Κωνσταντίνου.

Παράμεινε στην ελληνική πρωτεύουσα και ήταν συνεχώς στο πλευρό της οικογένειάς της μέχρι και το τρισάγιο που τελέστηκε εννέα ημέρες έπειτα από τον θάνατό του.

Μάλιστα, έδειξε φορτισμένη πάνω από τα μνήματα των γονιών της, του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, όταν βρέθηκε στο Τατόι για την κηδεία και το μνημόσυνο.

«Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, βιώνει μια πολύ ταραχώδη αρχή του χρόνου. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει τον αδερφό της στην τελευταία του κατοικία. Αυτές είναι δύσκολες μέρες για τη μονάρχη», μετέδωσε εκείνες τις ημέρες η ισπανική τηλεόραση, που κάλυψε την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, το ισπανικό περιοδικό «Hola» αφιέρωσε στη Σοφία το εξώφυλλό του, με φωτογραφία από την κηδεία του αδερφού της, γράφοντας ότι η βασιλική οικογένεια επανενώθηκε στο «ύστατο χαίρε» προς τον Κωνσταντίνο.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδας, η βασίλισσα Σοφία επανενώθηκε και με τον εξόριστο βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1962 στην Αθήνα. Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας ενθρονίστηκε το 1975 και παρέμεινε στον θρόνο μέχρι και το 2014, οπότε τον διαδέχτηκε ο γιος του Φελίπε.

Ο σημερινός βασιλιάς της Ισπανίας ταξίδεψε επίσης στην Ελλάδα για την κηδεία μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίσια.