Γιατρέ μου, τα βλέπω όλα βελούδινα (φωτογραφικό υλικό)

9 Δεκεμβρίου 2018 17:44

Black velvet και όχι μόνο πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη γκαρνταρόμπα μας. Το βελούδο επέστρεψε θριαμβευτικά φέτος και φοριέται απ’ το πρωί ως το βράδυ. Όχι το κοτλέ, το βελούδο. Το… κανονικό, το σιφόν. Όχι το φτηνό, το νάιλον, με το οποίο φτιάχνουν τις φόρμες -αυτό αφήστε το μόνο για το γυμναστήριο.

Το βελούδο είναι συνώνυμο με την πολυτέλεια και αν πολλές σάς παραπέμπει στο μπαρόκ, μια «βαριά», καθόλου δεν θα διαφωνήσω, τάση που σε ταξιδεύει απ’ το deco έως τα ρούχα, δεν έχετε άδικο. Η γυαλάδα του, τα «νερά» του κάνουν ολίγο (έως πολύ) φανφαρόνικα. Και τι γίνεται, λοιπόν, φέτος που είναι στο πικ του και μάλιστα στις πιο κραυγαλέες, φλοράλ και πολύχρωμες βερσιόν του; Πολύ απλά, ξεκινήστε καταρχάς μ’ ένα typical βελούδινο, μαύρο φόρεμα με κόψιμο ζιβάγκο, όπως εγώ (φωτ. κάτω) και συνεχίστε με τις επόμενες προτάσεις μας.

TIP Για να φορέσεις κολλητό βελούδινο φόρεμα, απαραιτήτως πρέπει να έχεις πολύ σωστές, τέλειες «γραμμές», που λένε οι σχεδιαστές. Μια γυναίκα είτε χωρίς… μέση, είτε με τετράγωνους γοφούς, είτε με bon-bon που βλέπει στο πάτωμα, δύσκολα θα αισθανθεί όμορφα σ’ ένα τέτοιο φόρεμα. Εννοείται και τα κορίτσια με περιφέρεια επιβάλλεται να το αποφεύγουν.

EXTRA TIP Αν δεν είστε κονεσέζ, μην αποτολμήσετε τον συνδυασμό δύο διαφορετικών βελούδων: προτιμήστε κοστούμια ή ταγέρ. Και φυσικά προσοχή στο πώς λάμπει το βελούδο σας: οι πολύ έντονες το κάνουν, ακόμα κι αν δεν είναι, να μοιάζει μπανάλ.

Ντονατέλλα Αδάμου

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Mania Papa, χαμογελάει, στέκεται

Boden_velvet Emilia_Blazer_129-xlarge_trans++74vtl_Q0CKGO3MCVzyXCP7kBq0PmPVttCIvTA1xA168

Velvet Blazer | Casual chic outfit | Street Style outfit | Uptown with Elly Brown

Addicted to velvet pantsuits since the Partridge Family

Wine colored velvet blazer More