Βίκτωρ Βερνίκος: Ενθουσίασε στη δεύτερη πρόβα στη Eurovision

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

6 Μαΐου 2023 09:26

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο Βίκτωρ Βερνίκος και στη δεύτερη πρόβα της Ελλάδας στην σκηνή της Eurovision στο Λίβερπουλ.

Η παγκόσμια γλώσσα του συναισθήματος, η δύναμη του ελληνικού αλφαβήτου και η αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού αποτυπώθηκαν στη σκηνή της Eurovision και στη δεύτερη πρόβα του Βίκτωρα Βερνίκου που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Με τη φωνή και τη σκηνική του παρουσία, ο Βερνίκος ενθουσίασε, αγκαλιάζοντας το σύγχρονο και ευρηματικό concept της παρουσίασης του «What They Say», που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Ο 16χρονος εμφανίστηκε με κοστούμι σε γήινες αποχρώσεις που σχεδίασε ο ενδυματολόγος Γιώργος Σεγρεδάκης.

Ένα ελληνικό αυγουστιάτικο βράδυ, μόνος στο δωμάτιό του, ο Βερνίκος βιώνει τις αγωνίες που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Τις αποτυπώνει στο χαρτί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision ERT (@eurovisionert)

Και το ελληνικό αλφάβητο «δραπετεύει» από τις σελίδες ενός εφηβικού λευκώματος, συναντά τις λέξεις του τραγουδιού δημιουργώντας ένα νέο, οικουμενικό λεξιλόγιο για τα συναισθήματα που ξεχνάμε ή παραβλέπουμε μεγαλώνοντας.

Τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη σκηνή της Eurovision, ανοίγοντας έναν φωτεινό δρόμο που οδηγεί στον έναστρο ουρανό.

Η πρόβα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και, πλέον, η ελληνική αποστολή μετρά αντίστροφα για τον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Παράλληλα, ο Βερνίκος συνεχίζει να δίνει πολλές συνεντεύξεις σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ και να πρωταγωνιστεί σε μουσικά events, όπως για παράδειγμα η εμφάνισή του στη σκηνή του θρυλικού Cavern Club, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Beatles.

Σήμερα θα φτάνουν στο Λίβερπουλ τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Για τις πυρετώδεις προετοιμασίες, μία ανάσα πριν τον ημιτελικό της Eurovision, μίλησε ο σκηνοθέτης της ελληνικής αποστολής Κωνσταντίνος Ρήγος, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη της Αγγλίας.

«Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Η πόλη είναι στα χρώματα της Eurovision και ο κόσμος έχει αρχίσει και γίνεται πολύχρωμος. Κάναμε τις δύο πρώτες πρόβες μας και ήταν εξαιρετική η απόδοση του Βίκτωρα αλλά και ταυτόχρονα η αποδοχή των ξένων στο πώς είδαν τον Βίκτωρα στη σκηνή.

Γράψανε ήδη ότι είναι βασιλιάς στη σκηνή παρότι είναι 16 χρονών. Αυτό του έδωσε πολύ αυτοπεποίθηση και παράλληλα όλο αυτό που έχουμε φτιάξει, που τον έχουμε αγκαλιάσει για να του δώσουμε ενέργεια, τον έχει βοηθήσει πολύ και η σημερινή πρόβα ήταν εξαιρετική», δήλωσε ο Ρήγος.