Βίκτωρ Βερνίκος: «Never say never στο αν θα ξαναπήγαινα στη Eurovision»

Συντάκτης: Newsroom

15 Μαΐου 2023 14:19

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε με μεγάλη νικήτρια τη Σουηδία, ενώ η Ελλάδα αποκλείστηκε στον δεύτερο ημιτελικό.

Πριν από λίγες ώρες ο 16χρονος τραγουδιστής Victor Vernicos που διαγωνίστηκε με το τραγούδι «What They Say» επέστρεψε στην Αθήνα κι έκανε κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τα άτομα που βρισκόντουσαν δίπλα στον Victor Vernico, επιχείρησαν να απαντήσουν κι αυτά, προσπαθώντας να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο νεαρός. Στο βίντεο ακούγεται χαρακτηριστικά ένας άντρας να φωνάζει «Cut, Cut», ζητώντας από τις κάμερες να σταματήσουν να γράφουν όταν γίνεται ερώτηση στον τραγουδιστή για το αν φυγαδεύτηκε, μετά την εμφάνισή του στον ημιτελικό. Ο ίδιος άντρας ακούγεται να λέει εκνευρισμένος πως κανένας δεν φυγαδεύτηκε.

«Σίγουρα δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να πάμε τελικό, αλλά κάποιες φορές άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά. Στενoχωρήθηκα λίγο που δεν περάσαμε, αλλά όχι για πολύ. Ήταν τέλεια η εμπειρία της Eurovision, έμαθα πολλά πράγματα, γνώρισα πολλούς καλλιτέχνες. Ποια αρνητικά σχόλια; Δεν έχω διαβάσει κάτι, τα άτομα που τα γράφουν δεν τα ξέρω, δεν έχω διαβάσει Χριστό», είπε αρχικά ο Victor Vernicos σε πλάνα που έδειξε η εκπομπή «ΜΕGA Καλημέρα».

«Το 4άρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο δεν έχει να κάνει με μένα. Δε σχετίζομαι καθόλου με αυτό. Εγώ τα έδωσα όλα στη σκηνή, ήμουν λίγο αγχωμένος στην αρχή, μετά ήμουν καλά. Τα έδωσα όλα, αλλά δεν ήταν η στιγμή μου. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Never say never (Ποτέ μη λες ποτέ) στο αν θα ξαναπήγαινα στη Eurovision».

  Eurovision 2023: Η Ελλάδα πήρε τη χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ σε ημιτελικό

Eurovision 2023: Η Ελλάδα πήρε τη χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ σε ημιτελικό

Σοκαριστικό το αποτέλεσμα για την χώρα μας στον Β΄ Ημιτελικό της Eurovision 2023.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η EBU δημοσίευσε τα αποτελέσματα της βαθμολογίας του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2023, στον οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα. Η χώρα μας αποκλείστηκε εκείνη τη βραδιά, αλλά μέχρι τώρα δεν ξέραμε πως ακριβώς είχε εξελιχθεί η ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ελλάδα και ο Victor Vernicos, στον ημιτελικό της Eurovision 2023 συγκέντρωσαν μόλις 14 βαθμούς, 12 από την Κύπρο και 2 από την Αρμενία. Καμία άλλη χώρα δεν μας έδωσε βαθμούς. Μιλάμε για την χειρότερη επίδοση που είχε ποτέ η χώρα μας σε ημιτελικό, αφού βρεθήκαμε με λιγότερους βαθμούς και από τις χρονιές που αποκλείστηκαν οι Argo και η Γιάννα Τερζή.

Στην τελική κατάταξη του πίνακα, η Ελλάδα ήρθε 13η, ανάμεσα σε 16 χώρες που συμμετείχαν στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision.