Βίκτωρ Βερνίκος: Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες, έτοιμος για τον ημιτελικό

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Μαΐου 2023 11:22

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρόβες του Βίκτωρα Βερνίκου στη σκηνή της Eurovision 2023, λίγο πριν διεκδικήσει μία θέση στον τελικό του Σαββάτου.

Στο Λίβερπουλ o 16χρονος Βίκτορας Βερνίκος, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, δήλωσε «πανέτοιμος, ανυπόμονος και καθόλου αγχωμένος» για τον ημιτελικό της Πέμπτης Μαΐου, στον οποίο θα ερμηνεύσει το τραγούδι του «What They Say».

Ο  εκπρόσωπος της Ελλάδας εμφανίστηκε, φορώντας με μπλέιζερ σε γήινες αποχρώσεις, όπως και τα ρούχα με τα οποία εμφανίζεται στη σκηνή.

«Θέλω πολύ να ανέβω στη σκηνή και να αποκαλύψω ενέργεια», είπε λίγη ώρα αφού περπάτησε στο αποκαλούμενο τυρκουάζ χαλί, μαζί με τον σκηνοθέτη της ελληνικής αποστολής Κωνσταντίνο Ρήγο και τις σχολιάστριες Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά.

Η παρέλαση και των 37 αντιπροσωπειών από τις χώρες που συμμετέχουν σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της Eurovision.

Οι αρχές του Λίβερπουλ υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν όλες τις διαγωνιζόμενες χώρες στο St. George Hall, δίνοντας κι επίσημα το σύνθημα για ν’ αρχίσει η Eurovision.

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision θα γίνει αύριο. Οι χώρες που θα συμμετέχουν είναι οι Σερβία, Σουηδία, Λετονία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Νορβηγία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ολλανδία, Κροατία, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα και Τσεχία.

Στο δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 11 Μαΐου, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, παίρνουν μέρος οι Αλβανία, Αυστραλία, Αρμενία, Κύπρος, Ρουμανία, Αυστρία, Δανία, Λιθουανία, Σαν Μαρίνο, Βέλγιο, Σλοβενία, Ισλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Πολωνία, Εσθονία.