Βικτώρια Καρύδα: Ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί, αλλά τον πυροβόλησαν ξανά

Συντάκτης: Newsroom

19 Σεπτεμβρίου 2022 20:50

Την δική της κατάθεση έκανε σήμερα Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας,  Βικτώρια Καρύδα.

Το γνωστό μοντέλο έδωσε το παρόν στη δίκη για τη δολοφονία του άνδρα της Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι τους στη Βούλα, το 2018.

«Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο σύζυγός μου έβλεπε συνέχεια όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το είχε πει και σε ένα φίλο του…».

Η μάρτυρας με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στην ημέρα της δολοφονίας του συζύγου της, έχοντας πίσω της τους δυο καταδικασθέντες, ως δράστες του στυγερού εγκλήματος. «Εκείνη την ημέρα ο άντρας μου πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του. Ο σύζυγός μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε!», είπε η κ. Καρύδα .

Μάλιστα, η μάρτυρας όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου την κάλεσε να ανέβει στο βήμα για να καταθέσει είπε για τους δυο κατηγορουμένους, που κάθονταν ακριβώς πίσω τους στο εδώλιο: «Γιατί πρέπει να πάω δίπλα τους; Δε γουστάρω να είμαι δίπλα τους ….».

Πρόεδρος: Τι έγινε την ημέρα εκείνη;

Β. Καρύδα: Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγος μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα, αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγο μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν…

Πρόεδρος: Πώς είστε βέβαιη ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δολοφόνησε το σύζυγό σας;

Β. Καρύδα: Εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα…

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Β. Καρύδα: Έτρεχε, το είδαμε από τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα τις προηγούμενες ημέρες έξω από το σπίτι μας. Τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άντρα μου. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από που είχε αυτό νοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Ακόμη, κατά τη διάρκειας της κατάθεσής της η κ. Καρύδα ανέφερε πως ο σύζυγός της είχε ένα πιστόλι που η ίδια βρήκε στο χρηματοκιβώτιο τους και το παρέδωσα στην αστυνομία. «Ήταν καινούργιο και χωρίς σφαίρες, έχουμε δυο μικρά παιδιά. Ο κόσμος σκοτώνει ανθρώπους… Τον άνδρα μου τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Να βρούνε ποιοι τους πλήρωσαν!», κατέθεσε.

Υπεράσπιση: Ήταν γκάνγκστερ ο σύζυγός σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.

Β. Καρύδα: Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν.

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης η πολιτική αγωγή, έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι έχει υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, την ΕΛ.ΑΣ και την Europol, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, το πρόσωπο αυτό γνώριζε στοιχεία για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία. «Ένας ήταν ο βασικός μάρτυρας και αυτός δολοφονήθηκε λίγο πριν την προηγούμενη δίκη. Ήταν αυτός που αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως δράστη», είπε η πολιτική αγωγή και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει αίτημα για το κινητό του μάρτυρα».

Η δολοφονία

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος επιχειρηματίας είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν με εννιάρι πιστόλι και ενώ προσπαθούσε να διαφύγει του έδωσαν τη χαριστική βολή.

Οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, που είναι αδέλφια με καταγωγή από τη Βουλγαρία, είχαν καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη (ο πρώτος) και σε κάθειρξη 10 ετών (ο δεύτερος). Ωστόσο, και οι δυο, όπως είχαν κάνει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αρνήθηκαν σήμερα ενώπιον του Εφετείου την εμπλοκή τους στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώοι.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 12 Οκτωβρίου.