Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Βρισκόμουν σε λεκτικά και συμπεριφορικά κακοποιητική σχέση»

Συντάκτης: Newsroom

21 Οκτωβρίου 2022 15:37

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Βρισκόμουν σε λεκτικά και συμπεριφορικά κακοποιητική σχέση»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Όλα για τη ζωή μας» στο MEGA και δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, στο οποίο η παρουσιάστρια μίλησε για το ποια ήταν η χειρότερη χειριστική συμπεριφορά που έχει βιώσει, αλλά και στο πώς την αντιμετώπισε.

Όπως τόνισε η Βίκυ Χατζηβασιλείου κατά το παρελθόν είχε πέσει θύμα χειριστικής συμπεριφοράς και λεκτικής κακοποίησης: «Ήταν μία σχέση που είχα πολύ παλιά και είπα ‘τέρμα, δεν γίνεται’. Γιατί πλέον ταλαιπωρούμαι εγώ. Δεν γίνεται να συνεχίζω να βασανίζω εγώ τον εαυτό μου γιατί το επιτρέπω να συμβεί. Εγώ το επέτρεπα. Ήταν λεκτικά και συμπεριφορικά κακοποιητική σχέση. Υπήρχαν “μούτρα”, ένιωθα μία αμηχανία, αυτή τη δυσαρμονία, δεν νιώθεις ευχάριστα, νιώθεις μία πίεση που διαχέεται παντού» τόνισε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Επιστρέφει στην Tv; Οι προτάσεις που δέχθηκε από δύο κανάλια

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Επιστρέφει στην TV; Οι προτάσεις που δέχθηκε από δύο κανάλια

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί.

«Δέχθηκα προτάσεις και τις συζήτησα κιόλας. Ήταν δύο διαφορετικά κανάλια, δεν θα τα πούμε γιατί δεν έχει νόημα. Είχαμε συζητήσει για την πρωινή ζώνη, αλλά οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θα ήθελα εγώ να λειτουργήσω χωρίς να προσλαμβάνω. Δηλαδή, να προσλάβω τις τοξίνες της τηλεόρασης, αλλά να έχει και μια απόδοση αυτό στον κόσμο. Εγώ θέλω να είμαι χρηστική, χρήσιμη, κάτι να δίνω.

Δεν με ενδιαφέρει απλά να είμαι στην τηλεόραση. Δεν θέλω να κάνω τηλεόραση απλά για να είμαι στην τηλεόραση, δεν το έχω ανάγκη», αποκάλυψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Λυπάμαι όσους έχουν αρνητικά συναισθήματα»

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Για ποια τηλεόραση μιλάμε, αυτή που κάνει 9% και 10%;»

Καταπέλτης ήταν η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε συνέντευξη της για την ελληνική τηλεόραση τους διευθυντές και τα μονοψήφια ποσοστά που σαρώνουν σχεδόν σε όλες τις ζώνες.

Μιλώντας στο περιοδικό Enjoy η Βίκυ Χατζηβασιλείου ξεκαθάρισε πως δεν θα επιστρέψει το πακέτο ξανά στις οθόνες μας

Βίκυ, θα επέστρεφες στην τηλεόραση; Το τηλεοπτικό κοινό περιμένει πως και πως το «Πάμε πακέτο». Χωρίς το «Πακέτο» – και ξέρεις ότι καλύπτω χρόνια το τηλεοπτικό ρεπορτάζ – η μικρή μας οθόνη δεν έχει συναίσθημα…

Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Δεν έχω ιδιαίτερη χαρά να ξαναγυρίσω στον χώρο της τηλεόρασης. Δεν ξέρω αν θέλω να ξανακάνω τηλεόραση. Να βοηθώ τον κόσμο θέλω πολύ και αυτό γίνεται μέσα από τα βιβλία μου και το διαδίκτυο. Ξέρεις τι γίνεται; Οι τηλεθεατές θέλουν να βοηθώ τον κόσμο και οι ιθύνοντες των καναλιών θέλουν να βοηθώ τα κανάλια, το κέρδος! Με σταματούν στο δρόμο τηλεθεατές και μου λένε ότι 15 χρόνια η εκπομπή «Πάμε πακέτο» άλλαξε αυτό που ξέραμε για τις κοινωνικές παραγωγές στην Ελλάδα. Μέσα από τα e-mails τους, τα γράμματα, την επαφή στο δρόμο έχω επίγνωση του τι ήταν το «Πάμε πακέτο» για τους τηλεθεατές. Πόσο αγάπησαν την εκπομπή, πόσο βοήθησε η παραγωγή αυτή την εξέλιξη της εγχώριας τηλεόρασης και τις διαπιστώσεις που έχει κάνει ο κόσμος από τη διακοπή της και μετά.

Οι ιθύνοντες των καναλιών ξέρουν το λάθος που έκαναν με το «Πακέτο»;

Πιστεύεις ότι δεν ξέρουν; Η εκπομπή αυτή είχε διάρκεια, αφού αφορά την ίδια την ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πακέτο στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό και σε θηρία, απέναντι σε σόου, ριάλιτι, σειρές, υπερπαραγωγές. Για ποια τηλεθέαση μιλάμε σήμερα; Για την τηλεόραση που κάνει 9% και 10% τηλεθέαση; Αυτή είναι επιτυχία για τους καναλάρχες; Για τους ιθύνοντες των καναλιών τα μονοψήφια ποσοστά;

Τα στελέχη των καναλιών δεν ενδιαφέρονται για το καλό του τηλεθεατή, αλλά για το καλό των σταθμών μέσα από τα νούμερα που θα φέρει κάθε ριάλιτι. Θυμάμαι την αξέχαστη εκπομπή του Πακέτου με τον Γιάννη Βόγλη, όπου η θεαματικότητα έφτασε στο 49%. Τι να λέμε τώρα… Με τα σημερινά νούμερα τηλεθέασης; Για ποια επιτυχία μιλάμε – με 8% τηλεθέαση και με 15%; Με συγκινείς που μου λες ότι χωρίς το Πάμε Πακέτο λείπει το συναίσθημα το έντιμο, το ατόφιο, το αυθόρμητο από την ελληνική τηλεόραση. Ξέρεις, να βλέπει μια μάνα το παιδί της ύστερα από χρόνια ή να βρίσκει αδελφός αδελφή, πατέρας γιο αυτό είναι αληθινή ζωή. Η εκπομπή μας έκανε πολλή έρευνα για να συμβούν αυτά τα θαύματα – δεν ήταν απλά πράγματα αυτά, όταν ο χρόνος περνά και χάνονται στοιχεία.

Θα γύριζες ξανά με το Πακέτο στην τηλεόραση;

Νομίζω ότι το Πάμε Πακέτο για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Δεν θέλω να κάνω τα ίδια πράγματα, μου αρέσει να εξελίσσομαι. Να κάνω κάτι διαφορετικό. Με τη συγγραφή των βιβλίων μου έχω εγκαινιάσει έναν άλλον κύκλο στη ζωή μου. Αν με ρωτάς αν θέλω να ξαναγυρίσω στην τηλεόραση, κλίνω προς το «όχι». Αν εξαιρέσεις τις σειρές μυθοπλασίας, υπάρχει έλλειψη ποιότητας σε πολλές εκπομπές. Ο γιος μου, ο Ορφέας μού είπε πριν από λίγες μέρες «ρε μαμά, εσύ στην ελληνική τηλεόραση χτύπησες ταβάνι. Μετά το 50%, τι; Σήμερα κάνουν 9% και πανηγυρίζουν;». Και υπήρχαν εκπομπές στο Πακέτο που τις παρακολουθούσε το 70% του ελληνικού πληθυσμού, από γιαγιάδες μέχρι νέα παιδιά. Για μένα το Πακέτο είναι ιστορική εκπομπή για την ελληνική τηλεόραση.