Το θρυλικό “beef” ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή μπορεί να μην έχει πια τη φωτιά και το δράμα άλλων εποχών, όμως –ας μην κοροϊδευόμαστε– δεν εξαφανίστηκε ποτέ ολοκληρωτικά. Απλώς ωρίμασε, χαμήλωσε τόνους και κάνει αραιές αλλά ηχηρές εμφανίσεις, κάθε φορά που κάποιος το «ξύνει» έστω και άθελά του. Και αυτή τη φορά, μια φαινομενικά αθώα ερώτηση στάθηκε αρκετή για να ξανανοίξει η κουβέντα.
Η Δέσποινα Βανδή, μιλώντας για τη μοναδική τους συνάντηση στη σκηνή, περιέγραψε εκείνη τη στιγμή με λόγια γεμάτα συναίσθημα και θετική ενέργεια, τονίζοντας πόσο απρόσμενα ωραία κύλησαν όλα ανάμεσά τους.
“Ήταν μια πάρα πολύ ωραία στιγμή που μου άρεσε τρομερά με την Άννα, γιατί δεν είχαμε ξανασυναντηθεί. Ήταν η χημεία που είχαμε και όλο αυτό που είδατε εσείς εμείς το βγάλαμε μέσα σε μισή ώρα. Βγαίνανε τόσο ωραία σα να είμαστε πάντα εκεί η μια για την άλλη. Την ήθελα αυτή την συνύπαρξη κιόλας, όταν μου είπε ο Κοκλώνης ότι θα έρθει η Άννα να τραγουδήσει του είπα ωραία, να κάνουμε και ένα ντουέτο μαζί”.
Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Χημεία, χαμόγελα, συγκίνηση, ένα κοινό που ενθουσιάστηκε και μια αίσθηση ότι ίσως –επιτέλους– κάτι αλλάζει. Κι όμως, αυτό το “κάτι” δεν προχώρησε ποτέ παρακάτω. Όταν η κουβέντα έφτασε στο γιατί δεν είδαμε ποτέ μια πραγματική συνεργασία μετά από εκείνη την εμφάνιση, η απάντηση της Βανδή ήταν προσεκτική, μετρημένη και… απολύτως ευγενική:
«Η πολυπόθητη συνεργασία δεν έγινε. Είχε μια τέτοια σκέψη η Άννα, το συζητήσαμε, το άφησε νομίζω η Άννα, αλλά ευελπιστώ ότι στο μέλλον μπορεί να γίνει, ποτέ δεν ξέρεις. Σε αυτή την ζωή όλα να τα περιμένεις».
Διπλωματία σε υψηλό επίπεδο. Καμία αιχμή, κανένα «καρφί», καμία διάθεση να μετατραπεί το θέμα σε gossip πρώτης γραμμής. Μόνο που… η άλλη πλευρά είχε ήδη μιλήσει. Και μάλιστα χωρίς φίλτρα.
https://www.youtube.com/watch?v=TbPvwUQ-6LA&t=3s
Η Άννα Βίσση, σε άλλη χρονική στιγμή, είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο συνεργασιών – όχι μόνο με τη Βανδή αλλά γενικότερα. Και το μήνυμα ήταν σαφές: δεν είναι κάτι που την αφορά πια. Όχι από κακία, όχι από κόντρα, αλλά από επιλογή.
“Δεν είναι εύκολες αυτές οι συνεργασίες. Είτε είναι η Δέσποινα, είτε είναι ο Αντώνης. Κάναμε συνεργασίες με τον Αντώνη Ρέμο – πολύ ωραία συνεργασία με το “Ένα ή κανένα”, με τον Σάκη δούλεψα… Δεν είμαι χαρούμενη σε αυτές τις συνευρέσεις όχι γιατί δεν αξίζουν οι καλλιτέχνες, μια χαρά περάσαμε. Γιατί περιορίζομαι σε αυτά που θέλω να πω και που έχω χρόνο να πω… Ο κόσμος ΜΟΥ που έρχεται να με δει, δεν ευχαριστιέται όταν μοιράζομαι με κάποιους άλλους καλλιτέχνες, θέλουν να με βλέπουν μόνη μου και αυτό οφείλω να το τιμήσω και να το υπηρετήσω. Και είμαι μια χαρά μόνη μου με την μπάντα μου, μια σπουδαία μπάντα, έχω περίπου 500 επιτυχίες που δεν προλαβαίνω να τις πω όλες. Με την Δέσποινα συνυπήρξαμε πολύ όμορφα σε αυτό το σόου και νομίζω ότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας. Επίσης είμαι ένας άνθρωπος που παίζω χωρίς λουλούδια, έχω δικούς μου κανόνες και ο κόσμος το έχει πιστέψει αυτό. Οπότε δεν είμαι ούτε να συμβιβάζομαι πια, ούτε τίποτα από όλα αυτά”…
Και κάπου εδώ ξεκαθαρίζει το τοπίο. Η Βανδή άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο. Η Βίσση το έκλεισε ήρεμα, χωρίς θόρυβο, αλλά οριστικά. Δεν υπάρχει νέο beef, δεν υπάρχει κόντρα στα χαρακώματα, δεν υπάρχουν βαριά λόγια. Υπάρχει απλώς μια καλλιτέχνιδα που έχει χαράξει τη δική της πορεία και δεν έχει καμία διάθεση να την αλλάξει.
https://www.youtube.com/watch?v=tI83armANag&t=1s
Μετά τη μία και μοναδική κοινή τους στιγμή, το κεφάλαιο έκλεισε. Όχι με δράμα, αλλά με απόφαση. Και όσο κι αν το κοινό θα ήθελε να τις ξαναδεί μαζί, όλα δείχνουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Όταν μια καλλιτέχνιδα γεμίζει στάδια μόνη της, όταν δεν έχει ανάγκη από «παντρέματα» και εντυπωσιακές συμμαχίες, τότε οι συνεργασίες παύουν να είναι στόχος.
Η Δέσποινα Βανδή το ξέρει. Ξέρει επίσης ότι το τελικό «όχι» δεν ήρθε από την ίδια. Επέλεξε όμως να το ντύσει με ευγένεια και σιωπή. Και ίσως αυτός να είναι ο πιο κομψός τρόπος να διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις στον κόσμο της ελληνικής showbiz.
Γιατί τελικά, το “δεν θέλω” δεν είναι προσβολή. Είναι στάση ζωής και καλλιτεχνική ταυτότητα. Και στην περίπτωση της Άννας Βίσση, αυτό το “δεν θέλω” δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. Μιλάει από μόνο του.
https://exchange.glomex.com/video/v-c8345o6o8sft?integrationId=40599v1hloyiw58q