“Έσβησε” και η Βιβέττα Τσιούνη

14 Μαΐου 2019 13:04

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, όμως, πολλούς θανάτους έχουμε αυτή τη χρονιά. Δεν λέω, οι περισσότεροι που φεύγουν είναι υπερήλικες και πάλι, όμως, δεν το λες και αίσιο το γεγονός αυτό καθεαυτό. “Έσβησε”, λοιπόν, για να πάμε στο θέμα και η Βιβέττα Τσιούνη. Χαμηλών τόνων ηθοποιός, εντυπωσιακή γυναίκα, που είδαμε καταρχάς σε ταινίες της δεκαετίας του ’60.

Γεννημένη το 1934, σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου, αλλά και στο «Actor’s Studio» της Νέας Υόρκης. Από το 1955 έως το 1993 έλαβε μέρος σε 35 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Και μια ζωή ολόκληρη απείχε απ’ τις επάλξεις.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Την πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία Βιβέτα Τσιούνη εκηδεύσαμε σε στενό οικογενειακό τη Δευτέρα 6/5/2019 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η αδελφή της Πόπη Τσιούνη, τα ανίψια Ελιάννα και Βασίλης Ρεμεντζής. Οι λοιποί συγγενείς», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας. Ανακοίνωση για τον θάνατό της στη σελίδα του στο Facebook ανάρτησε και ο προέδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος εξέφρασε ένα παράπονο στην οικογένεια της, καθώς δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους φίλους της για τον χαμό της.