Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Έχω παραμείνει σε τοξική ή προβληματική συνεργασία, αλλά δεν ήταν τέτοιου μεγέθους»

17 Νοεμβρίου 2021 20:15

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Έχω παραμείνει σε τοξική ή προβληματική συνεργασία, αλλά δεν ήταν τέτοιου μεγέθους»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε στο Πάμε Δανάη για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί, για την επιτυχία της Μουρμούρας και για την σημερινή προοπτική των καλλιτεχνών στη χώρα μας.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Έχω παραμείνει σε τοξική ή προβληματική συνεργασία, αλλά δεν ήταν τέτοιου μεγέθους».

«Η παράσταση «Η Παγίδα» έχει ανατροπές, χιούμορ και σασπένς και αποτελεί έναν συνδυασμό πολλών θεάτρων μαζί», ανέφερε για τη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει.

«Στις δυο καραντίνες μελέτησα και βρήκα χρόνο για μένα, για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Με τη σύζυγο μου κατά τη διάρκεια του lockdown βρήκαμε χρόνο να έρθουμε πιο κοντά. Συζητούσαμε πιο πολύ, ξαναγνωριστήκαμε μετρά από τόσα χρονιά και νομίζω ότι ερωτευτήκαμε ξανά. Για μας ως ζευγάρι είναι πάρα πολύ καλό να συνεργαζόμαστε και στη δουλειά, αλώστε πάντα συνεργαζόμασταν». Είπε για το πώς βίωσε την περίοδο της καραντίνας, τονίζοντας πως ήρθε ακόμα πιο κοντά με τη γυναίκα της ζωής του.

Υπάρχουν συζητήσεις για την 11η σεζόν της Μουρμούρας

«Έχουν ξεκινήσει κάποια ψήγματα συζητήσεων για τη «Μουρμούρα». Αποκάλυψε ο ηθοποιός για τη γνωστή σειρά.

«Εγώ διασκεδάζω πάρα πολύ με τη «Μουρμούρα» και χαίρομαι πάρα πολύ να γυρίζω αυτές τις απίστευτες ιστορίες», πρόσθεσε.

«Η μυθοπλασία είναι πολύ πιο κοντά μας. Τα ριάλιτι εκπροσωπούν άλλους κώδικες της κοινωνίας. Ο ανταγωνισμός και η αγενής άμιλλα δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και πάρα πολύ το κοινό. Η τηλεόραση σου δίνει το δικαίωμα να πατήσεις το τηλεκοντρόλ και να αλλάξεις κανάλι, αυτό είναι πάρα πολύ δημοκρατικό για μένα», σημείωσε για την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στη μυθοπλασία και την αρνητική στα διάφορα ριάλιτι.

«Μου είχε γίνει πρόταση να πάρω μέρος σε talent show,  αλλά δεν είναι το αντικείμενο μου. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να παρουσιάσω κάτι εκτός από ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων και μόνο. Αυτό θα το ήθελα, όλα τα αλλά δεν με εκφράζουν», ανέφερε το τι άλλο θα επιθυμούσε να κάνει στην τηλεόραση.

Η πρώτη σειρά που τον είδαμε στην τηλεόραση

«Στη σειρά «Οι φρουροί της Αχαΐας» ήμουν στην ευχάριστη θέση τον ρολό του Κωστή να τον επιλέξω εγώ. Ο σκηνοθέτης με προόριζε για έναν από τους φοιτητές, αλλά εγώ έχοντας διαβάσει το βιβλίο τον ρώτησα αν μπορώ να κάνω τον Κωστή», αποκάλυψε ο κ. Κυριακίδης.

«Είχα αγαπήσει πάρα πολύ την Άννα Συνοδινού. Την αποκαλούσα γιαγιά μου οπότε βρισκόμασταν, την είχα λατρέψει. Δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός σε κανένα επίπεδο της ζωής μας. Σε ένα ταξίδι με την Άννα Συνοδινού κατάλαβα ότι  αν είχα γιαγιά αυτή την γυναικά στην πραγματική ζωή, θα ήμουν σαν ένας άλλος άνθρωπος», υπογράμμισε για το θαυμασμό που είχε για την αξέχαστη ηθοποιό.

Δεν κυνήγησε να κάνει διεθνή καριέρα

«Δεν το μετάνιωσα που δεν κυνήγησα μια διεθνή καριέρα. Ήταν η συγκυρία της εποχής τότε που δούλεψα στο «Summerlovers». Δεν ήταν και τίποτα φοβερό, ένας ρόλος τριών σκηνών», τόνισε για την καριέρα του εκτός ελληνικών συνόρων.

«Μετά από πολλά χρονιά κυνήγησα να πάω σενάριο στο εξωτερικό. Μίλησα με παράγωγους, με δικηγόρους εκπροσώπους μεγάλων στούντιο αλλά κατάλαβα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις μια τέτοιου τύπου καριέρα».

«Κάποια στιγμή ήθελα να φύγω από αυτή τη χωρά γιατί με είχε πικράνει. Ο πολιτισμός δεν λέει τίποτα εδώ και πολλά χρονιά για αυτή τη χώρα, δεν μας βοηθάει κανείς. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα», δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Εμένα δεν μου έχει συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό στο χώρο. Ασχολούμουν πάντα με τη δουλειά μου. Στις πρόβες υπάρχει ένταση αλλά αυτό λύνεται, λες συγγνώμη και συνεχίζεις. Έχω παραμείνει σε τοξική ή προβληματική συνεργασία, αλλά δεν ήταν τέτοιου μεγέθους», υπογράμμισε για τις αρνητικές συμπεριφορές στο θέατρο.

«Συζητάω κάτι για το καλοκαίρι που μάλλον θα γίνει, είναι κωμωδία», ανέφερε για τα μελλοντικά του σχέδια.