Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Έφη Μουρίκη: Τι αποκάλυψαν για την πιο δύσκολη οικονομικά περίοδό τους

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Ιανουαρίου 2023 11:38

Στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως ζευγάρι αναφέρθηκαν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν.

Οι δύο ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη, ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Studio 4» της ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη εκείνη περίοδο της ζωής τους, που ήρθε μετά από ατυχή θεατρική παραγωγή.

«Η θεατρική παραγωγή είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Στη γλώσσα του θεάτρου λέμε: ‘στα δίνει μία, στα παίρνει πέντε’. Το ζήσαμε κι εμείς. Ποτέ δεν πήραμε αυτά τα λεφτά για να χτίσουμε βίλες, τα πήραμε για να τα επενδύσουμε στην επόμενη δουλειά», είπε ο Κυριακίδης.

Και πρόσθεσε: «Κάναμε μία επιτυχία και μετά ήρθαν δύο με τρεις δουλειές που ήταν μία ή άλλη και κάποια ακόμα… και έφυγαν όλα, εξανεμίστηκαν όλα και εκεί λες πραγματικά τι κάνω;».

Η Μουρίκη είπε, από την πλευρά της: «Το οικονομικό πρόβλημα προέκυψε από μία παράσταση που ακόμα και σήμερα έρχονται στο θέατρο και μας μιλάνε, τη ‘Φωλιά του Κούκου’. Εκείνη την εποχή προσπαθούσαμε και για παιδί, οπότε κάπου έπρεπε να υπάρχει μία ισορροπία».

«Η καλλιτεχνική καταξίωση είχε έρθει, η οικονομική δεν ήρθε. Μετά σταμάτησαν τα μυαλά να παίρνουν αέρα… γιατί τα δικά μου είχαν πάρει κάποια στιγμή αέρα. Εκεί ενωθήκαμε ακόμα περισσότερο. Ο ένας έδινε κουράγιο στον άλλο», συμπλήρωσε ο Κυριακίδης.

«Η επιτυχία είναι πιο επικίνδυνη από την αποτυχία. Σε μεγάλες απογοητεύσεις είναι η απίστευτη συσπείρωση. Όταν κάποιος σε μία σχέση λέει θυσίασα ή θυσιάστηκα, κάποιο λάθος έχεις κάνει εσύ. Προσφέρεις στη σχέση», σημείωσε η Μουρίκη.

Αναφορικά με τη γνωριμία τους, ο ηθοποιός αποκάλυψε: «Ήμασταν στη Θεσσαλονίκη και μας γνώρισε μία φίλη, η Μίνα Χειμώνα. Ανταλλάξαμε πέντε κουβέντες, ήμασταν δύο άγνωστοι μεταξύ μας και κατεβαίνουμε τα σκαλιά του Κρατικού Θεάτρου χεράκι χεράκι. Και όταν φτάσαμε στο ισόγειο ξαφνικά το συνειδητοποιήσαμε. Μετά φύγαμε. Έφυγε με τους φίλους της να φάει, πήγα και εγώ να φάω με φίλους. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ».

Η Μουρίκη πρόσθεσε: «Θα τον εκθέσω τώρα, είχαμε πάει σε μία πρόβα και στο φουαγιέ του Κρατικού και ο Βλαδίμηρος στηνόταν μπροστά στο φως για να φαίνονται τα πράσινα μάτια του για να με ρίξει».