Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Πούλησα εξοχικό σπίτι για να πληρωθούν οι άνθρωποι στο θέατρο»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

21 Ιουνίου 2022 19:00

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί στο θέατρο, σημειώνοντας πως κάποτε ο ίδιος πούλησε ένα σπίτι για να τακτοποιηθούν οικονομικές εκκρεμότητες προς συναδέλφους του.

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση του με το χρήμα. Επίσης στάθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του θεάτρου και προχώρησε σε μία αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση.

«Έρχομαι πρώτος και φεύγω τελευταίος από το θέατρο. Είμαι οργανωτικός, η φράση χύμα σε μένα δεν υπάρχει. Είμαι αγχώδης, για μένα δεν υπάρχει αύριο.

Δεν σκέφτομαι ποτέ τα λεφτά, είναι χαρτιά με νούμερα. Μόλις ακούω τη φράση ‘δουλίτσα να υπάρχει’, θέλω να αυτοκτονήσω», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Και κατέληξε λέγοντας: «Αναγκάστηκα κάποτε να πουλήσω ένα εξοχικό που είχα σε ένα νησί για να πληρωθούν οι άνθρωποι στο θέατρο. Με τη σύζυγό μου δεν έχουμε καλή σχέση με το χρήμα, έχουμε περάσει πολύ φτωχικά και πολύ πλούσια. Αλλάζω συχνά σπίτια γιατί πλήττω».

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες έχουν απομείνει πριν από την έναρξη της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κυριακίδης. Το έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ο Κυριακίδης συμπρωταγωνιστεί με τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως οι «Θεσμοφοριάζουσες» είναι ένα από τα τρία γυναικεία έργα του Αριστοφάνη, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη. Στην κωμωδία που γράφτηκε το 411 π.Χ. πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια, ο μεγάλος κωμωδιογράφος παρωδεί τον Ευριπίδη και τα έργα του, αξιοποιώντας τον «μισογυνισμό» του τραγικού ποιητή, με φόντο την αποκλειστική γιορτή των Αθηναίων γυναικών, τα Θεσμοφόρια.

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Φωτεινή Μπαξεβάνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Παναγιώτης Κατσώλης, Αλέξης Βιδαλάκης, Σταύρος Μαρκάλας. Τον Χορό αποτελούν οι Νίκη Σερέτη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αρετή Πασχάλη, Λήδα Καπνά, Ντένια Στασινοπούλου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ελένη Ζαχοπούλου και Μανταλένα Καραβάτου.