Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Τραυματίστηκε σε τροχαίο

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

15 Σεπτεμβρίου 2022 08:15

Το αυτοκίνητο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο Κίεβο χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Την είδηση για το ατύχημα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Νικιφόροφ στο Facebook, ο Ζελένσκι δεν χτύπησε σοβαρά.

Συγεκριμένα έγραψε: «Στο Κίεβο, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του Προέδρου της Ουκρανίας και οχήματα της συνοδείας του.

Οι γιατροί που συνόδευαν τον αρχηγό του κράτους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό του αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο.

Ο Πρόεδρος εξετάστηκε από γιατρό, δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα».

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι μετέβη στο Ιζιούμ, τη στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους Ρώσους κατά την αντεπίθεσή του αυτό τον μήνα.

Ο Ζελένσκι συμμετείχε στην τελετή έπαρσης της ουκρανικής σημαίας, ανέφερε στο Facebook η 25η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας.

«Η μπλε και κίτρινη σημαία μας κυματίζει ήδη πάνω από το Ιζιούμ», έγραψε ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Telegram, στον οποίο ανήρτησε και μια φωτογραφία του με στρατιωτικούς στην πόλη.

Στην τελετή έδωσε το «παρών» και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ.

Η Ουκρανία έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της που ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις και σταθεροποιεί τον έλεγχό της σε άλλα 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε σε διάγγελμά του την Τρίτη ο Ζελένσκι.

Τη Δευτέρα, ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις της χώρας του ανακατέλαβαν από τους Ρώσους 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά την πρόσφατη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ωστόσο ότι είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην ανακατάληψη εδαφών και την εγγύηση ότι είναι απολύτως ασφαλή.