“Βυθίστηκε στα χρέη” ο Τούρκος μεγαλοπαραγωγός της TV, Acun Ilicali

15 Μαρτίου 2019 16:39

Μια Μαρία Μπακοδήμου δεν φέρνει την άνοιξη. Μπορεί το “Power of Love” να τα πηγαίνει συμπαθητικά από πλευράς τηλεθέασης, αλλά ούτε το “Survivor” ούτε το “Μy Style Rocks” περπάτησαν. Πολλώ δε μάλλον το “Survivor Πανόραμα” που κόπηκε γρήγορα-γρήγορα. Μην τυχόν υπάρξει κι άλλη χασούρα.

“Και καλά”, θα μου πεις τώρα “αυτά κράταγαν την… τσέπη του Acun Ilicali κι έχει τώρα οικονομικά προβλήματα”; Εμ, δεν είναι μόνον αυτά. Είναι και το “επίπονο” διαζύγιό του. Και πολλά ακόμα.

Βυθισμένος στα χρέη

Στο διά ταύτα, ο Τούρκος μεγαλοπαραγωγός της τηλεόρασης δεν διανύει και την καλύτερή του φάση αναφορικά με τα οικονομικά του. Οι παραγωγές της Acun Medya τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία δεν σημειώνουν την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός TV8 είναι «βυθισμένος» στα χρέη, ενώ κάποια υποστηρίζουν ότι ο Ιλιτζαλί πούλησε μέρος των μετοχών του στην Doğuş Media Group που έχει στην κατοχή της και άλλο τηλεοπτικό σταθμό.

Άλλα δημοσιεύματα γράφουν ότι ο Τούρκος παραγωγός πρόκειται να προχωρήσει σε πώληση όλων των μετοχών του σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας, τον Medical Park Hastaneler Grubu.

Η τιμή της πώλησής των μετοχών αγγίζει τα 210 εκατομμύρια δολάρια, τιμή που συνυπολογίζοντας τα χρέη που υπάρχουν, φάνηκε υψηλή σε όμιλο του Αζερμπαϊτζάν. Ταυτόχρονα ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και από την Ελβετία.

Σύμφωνα με το newsit, η Acun Medya θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια του Acun, ωστόσο ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε αναγκαστικές περικοπές. Δεκάδες Τούρκοι εργαζόμενοι στο “Survivor” στον Άγιο Δομίνικο έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής, έπειτα από απόφαση της εταιρείας για μείωση των εξόδων.

Ανησυχία στην Ελλάδα

Ανησυχία επικρατεί και στην Ελλάδα, καθώς είναι πιθανόν περικοπές να γίνουν και στα γραφεία της εταιρείας που υπάρχουν στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, αν το Survivor δεν ανακάμψει, το τέλος του φετινού κύκλου θα είναι πρόωρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια, η εταιρεία παραγωγής του ξεκίνησε μία συνεργασία με τον ΣΚΑΪ προβάλλοντας στον σταθμό τα προγράμματα «Survivor», «Power of Love», «The Voice», «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» και «My Style Rocks».

Όλα σημείωσαν εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης με κορυφαίο απ’ όλα το ριάλιτι επιβίωσης το οποίο εκτοξεύτηκε και χάρισε στον ΣΚΑΪ πρωτόγνωρα νούμερα.

Φέτος, ωστόσο, η επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών δεν επαναλήφθηκε, καθώς το “Survivor” σημειώνει κατά μέσο όρο 14-15% σε τηλεθέαση.

Τα ίδια χλιαρά νούμερα σημειώνονται και στη γειτονική χώρα, όπου προβάλλεται το Ελλάδα-Τουρκία στον τηλεοπτικό σταθμό TV8…