Μέχρι πότε ο καιρός θα είναι… φθινοπωρινός – πώς θα εξελιχθεί τις μέρες του Πάσχα

Δημοσιεύθηκε: 11/04/2019 21:00

Ο κακός μας ο καιρός και το Πάσχα ή όχι; Για να μάθουμε τα πάντα από την ΕΜΥ (με αγάπη) και για τους εκδρομείς, που από την ερχόμενη εβδομάδα φτιάχνουν μπαγκάζια.

Από αύριο Παρασκευή, λοιπόν, άλλο ένα «κύμα» κακοκαιρίας θα «επισκεφτεί» τη χώρα, με λασποβροχή και σκόνη. Αυτά επηρεάζοντας σημαντικά το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή, έπειτα από μια σχετική βελτίωση λίγων ωρών σήμερα Πέμπτη.

Από το απόγευμα ήδη βρέχει ξανά, κατά τόπους, ενώ είχαμε και κατά διαστήματα ηλιοφάνεια.
Άστατος, όμως, θα είναι ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα – τελευταία ημέρα που οι προβλέψεις δίνουν βροχές και καταιγίδες.

Μέχρι πότε, όμως, ο καιρός θα είναι… φθινοπωρινός; Μέχρι και τις 17 Απριλίου, με βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς – αναλύοντας τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών – εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν.

Αν και είναι νωρίς για επίσημη πρόβλεψη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, υπάρχει μια γενική τάση που δείχνει βελτίωση των καιρικών φαινομένων και μείωση της αστάθειας, μετά από μια «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών.