Παραμυθένιος γάμος πρώην ανταγωνιστών -με διεθνή χαρακτήρα- στις Σπέτσες: φωτογραφίες

Γαμήλια μέρα αποδεικνύεται, τελικά, αυτή η Τρίτη, αφού όλο και μάς έρχονται wedding news. Από insiders και φωτογράφους. Στο γαμήλιο κλίμα, λοιπόν, καλεσμένοι από τρεις Ηπείρους, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική περίμεναν τη νύφη το απόγευμα της Παρασκευής. Πού ακριβώς; Στις μαγευτικές Σπέτσες.

Κάτω από τον εντυπωσιακό διάκοσμο από λευκά και ροζ λουλούδια που κρεμόταν από το μοναδικής αρχιτεκτονικής καμπαναριό του Αγίου Νικολάου, ο γαμπρός Κυριάκος Αρμενάκης δεχόταν βροχή από ευχές για βίον ανθόσπαρτον. Η αγαπημένη του Λένα Γκαραμπεντιάν έφτασε με λίγα λεπτά καθυστέρηση, συνοδευόμενη από τους γονείς της. Όπως ήταν επόμενο, κατέβηκε καταχειροκροτούμενη από τη νυφική άμαξα. Ποια είναι η Λένα; Κόρη Κροίσου που παντρεύτηκε τον ανταγωνιστή της απ’ το Τζιμπουτί!

Ο πατέρας της νύφης τη συνοδεύει στην εκκλησία
Στο εσωτερικό τα κινητά -κυρίως των ξένων καλεσμένων- πήραν φωτιά για να απαθανατίσουν το ζευγάρι στην ομορφότερη στιγμή της ζωής του στο επιβλητικό χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, προστάτη του νησιού, απ΄ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση των Σπετσιωτών κατά των Τούρκων. Μάλιστα, Το μυστήριο τέλεσαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά ο father Alex Karloutsos που ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη και ο Μητροπολίτης Αξώμης Δανιήλ που ταξίδεψε από τις Αντίς Αμπέμπα, μαζί με τον π.Γρηγόριο, ιερέα του Αγίου Νικολάου.

Οι πρώην ανταγωνιστές, το πάρτι και οι καλεσμένοι

Για να επιστρέψουμε στο lead αυτού του wedding story, η οικογένεια Αρμενάκη διαθέτει από τα μεγαλύτερα δίκτυα τροφίμων και ποτών στην Αφρική, με βάση των επιχειρήσεων το Τζιμπουτί. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής τους ήταν η οικογένεια Γκαραμπεντιάν. Μέχρι που η ζωή ξεπέρασε τη φαντασία και η όμορφη Λένα βρέθηκε στο δρόμο του Κυριάκου. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους στις Σπέτσες, στον ίδιο ναό όπου ο Κυριάκος είχε βαπτιστεί πριν από 30 χρόνια και ο γάμος τους ήταν ένα τριήμερο πάρτι που ξεκίνησε την Πέμπτη με πάρτι στο παλιό λιμάνι.

Οι καλεσμένοι φεύγοντας πήραν ως δώρο ένα πακέτο που μύριζε Ελλάδα, με ούζο, λάδι ελιάς αλά και προϊόντα των εταιριών του ζευγαριού.

Η δεξίωση

Μετά το γάμο η δεξίωση δίπλα στη θάλασσα ήταν άψογα οργανωμένη και μετατράπηκε σε διαφήμιση για την Ελληνική φιλοξενία, με χαρακτηριστικά πιάτα, από γίγαντες και ντολμαδάκια μέχρι αρνί και ψάρι σε κρούστα αλατιού. Ειδικά για τον γάμο είχαν φτάσει τρίλιτρες σαμπάνιες και ουίσκι gold που εμφανίστηκαν στα τραπέζια μετά το φαγητό.

Οι ξένοι , που έφτασαν από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Ολλανδία, την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και τη Νότια Αφρική ήθελαν να μάθουν τα πάντα γύρω από την ελληνική κουζίνα, ενώ εντυπωσιάστηκαν από το συγκρότημα που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς αλλά και από το τανγκό που χόρεψαν οι γονείς του γαμπρού Γιάννης και Τερίνα Αρμενάκη σε άψογο συγχρονισμό.

Το γαμήλιο πάρτι κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί και στη συνέχεια το ζευγάρι παρέθεσε πρωινό σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού για να αποχαιρετήσει τους καλεσμένους που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Λένα Γκαραμπεντιάν κατεβαίνει από την ανθοστόλιστη αμαξα

Ο πατέρας της νύφης τη συνοδεύει στην εκκλησία Γάμος Αρμενάκη

Γάμος Αρμενάκη Γκαραμπεντιάν

Γιάννης και Τερίνα Αρμενάκη, με τη νονά του Αλεξάνδρα Πάλλη

Γάμος Σπέτσες Αρμενάκη εντυπωσιακές παράνυφες

Καλεσμένοι γάμου Αρμενάκη

Ουίσκι gold κ