Μόνο για γυναίκες: Οι κορυφαίες τροφές για να είμαστε fit και υγιείς το καλοκαίρι (φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 01/06/2019 23:10
Μόνο για γυναίκες: Οι κορυφαίες τροφές για να είμαστε fit και υγιείς το καλοκαίρι (φωτογραφίες)

Oι άντρες κατάγονται απ’ τον… Άρη, εμείς απ’ την Αφροδίτη και, όπως είναι φυσικό, οι διαφορές και στους οργανισμούς μας είναι τεράστιες. Άλλες τροφές μάς είναι απαραίτητες το καλοκαίρι για να διατηρούμε την υπέροχη (ή… όχι και τόσο) κορμοστασιά μας, για να είμαστε αδύνατες με άλλα λόγια και υγιείς κι άλλες στους άντρες.

Πάμε, λοιπόν, κορίτσια, να δούμε αναλυτικά τι μας χρειάζεται;

Κεράσια

Ισχυρά αντιοξειδωτικά, μας αδυνατίζουν και μας θρέφουν έχοντας αντιφλεγμονώδη οφέλη, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο των χρόνιων παθήσεων.

Καρύδια

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών φρενάρει την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού και βοηθά στην επιβίωση των γυναικών που έχουν αναπτύξει την πάθηση. Οι επιστήμονες αποδίδουν τα οφέλη στα καλά πολυακόρεστα λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές ίνες των καρυδιών, καθιστώντας τα και άκρως… αδυνατιστικά. Μη ξεχνάμε ότι οι ξηροί καρποί είναι και τέλειοι για σνακ, ενώ καλύπτουν την πείνα μας.

Τομάτες

Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα θρεπτικό συστατικό που καταπολεμά πολλές ασθένειες και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Επειδή είναι λιποδιαλυτό, συνδυάζετε τις ντομάτες με υγιεινά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο για να ενισχύσετε την απορρόφησή του.

Καρπούζι

Αποτελείται κατά 92% από νερό και βοηθά πολύ στην ενυδάτωση. Είναι επίσης καλή πηγή λυκοπενίου αλλά και καλίου, του ηλεκτρολύτη που βοηθά στην εξισορρόπηση των υγρών. Και, ναι, αδυνατίζει τρελά, αν το τρως σε συστηματική βάση.

Αβοκάντο Είναι το Νο 1 σε κάθε δίαιτα, ως γνωστόν. Τα αβοκάντο σού παρέχουν καλά λιπαρά και καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη B6, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο, εξισορροπούν τις ορμόνες. Μάλιστα, το φυλλικό οξύ που περιέχουν είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, καθώς βοηθά στο σχηματισμό του DNA.

Ντονατέλλα Αδάμου