Μίκης Θεοδωράκης: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

8 Μαρτίου 2019 15:51

Μπορεί τελικά να μην μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όμως, υπέστη το χειρουργείο. Σε επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκηςο οποίος νοσηλεύεται από την 26η Φεβρουαρίου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα:

εισήχθη για νοσηλεία, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Τέθηκε σε ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος.

Χθες βράδυ, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εσπευσμένη εισαγωγή του Μίκη Θεοδωράκη στο χειρουργείο, προκειμένου να του τοποθετηθεί βηματοδότης. Όπως και να ‘χει, αν και το παραπάνω διαψεύδεται, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι, υποστηρίζοντας πως τουλάχιστον σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

TIP

Ο, διεθνούς φήμης, Έλληνας μουσουργός αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος, να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί, οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, που αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.