Ξεκινάτε γυμναστική από Δευτέρα; Πέντε tips για να μη μείνετε στα λόγια…

Δημοσιεύθηκε: 12 Σεπτεμβρίου 2021 18:15
Ξεκινάτε γυμναστική από Δευτέρα; Πέντε tips για να μη μείνετε στα λόγια…

Επιλέξτε παράλληλα και το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής. Και απολαύστε τα αποτελέσματα που θα έρθουν σύντομα βάζοντας την άσκηση στη ζωή σας.

Ξεκινάτε γυμναστική από Δευτέρα; Πέντε tips για να μη μείνετε στα λόγια…

1. Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας

Αφιερώστε χρόνο κάθε Κυριακή για να κάνετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα όπου θα περιλαμβάνει τις προπονήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις δικαιολογίες ότι δεν έχετε το χρόνο να περάσετε τουλάχιστον 40′ την ημέρα κάνοντας γυμναστική.

2. Μην περιμένετε να έρθει η Δευτέρα

Δεν έχετε κουραστεί να κάνετε το ίδιο ξανά και ξανά χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα; Ναι, μιλάμε για αυτό το «κλασσικο» πρόγραμμα που όλα ξεκινάνε από Δευτέρα. Αντί αυτού, ξεκινήστε την άσκηση τώρα! Είναι εντελώς άσχετο εάν είναι Τρίτη ή Παρασκευή ή οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ξεκινήστε την άσκηση όποτε νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε.

3. Βρείτε ένα πρόγραμμα προπόνησης που θα σας ταιριάζει και θα το διασκεδάζετε

Μην επιλέξετε ένα πρόγραμμα προπόνησης μόνο και μόνο επειδή το έχει επιλέξει ο καλύτερος σας φίλος. Επιλέξτε αυτό το είδος άσκησης που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα, που μπορείτε να το κάνετε και το πιο σημαντικό, αυτό που σας κάνει να το απολαμβάνετε. Εάν δεν σας αρέσει να τρέχετε, μην το κάνετε! Αντί για αυτό μπορείτε να κάνετε μια κυκλική προπόνηση 30′ στο σπίτι. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή, ο οποίος θα δει και θα ακούσει όλες τις ανάγκες σας ,σχεδιάζοντας και χτίζοντας σταδιακά ένα πρόγραμμα εξατομικευμένο ακριβώς πάνω σας, βοηθώντας σας να εκπληρώσετε τους στόχου σας με το σωστό τρόπο.

4. Θυμηθείτε γιατί γυμνάζεστε

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεχάσει γιατί ξεκινήσατε να γυμνάζεστε. Το κίνητρο είναι το παν για την άσκηση! Δημιουργήστε έναν πίνακα κινήτρων κοντά στον καθρέφτη σας που θα σας θυμίζει κάθε μέρα γιατί ξεκινήσατε καθώς κοιτάζετε στον καθρέφτη κάθε μέρα!

5. Αφήστε τις μεγάλες προσδοκίες για αργότερα

Εάν αρχίσατε μόλις να ασκείστε, είναι σημαντικό να είστε περήφανοι για αυτό που μπορείτε να πετύχετε τώρα. Μην απογοητευτείτε εάν δεν μπορείτε να τρέξετε για μια ώρα· είναι φυσιολογικό! Σύντομα θα τρέξετε για μια ώρα και περισσότερο αν απλά τηρήσετε το πλάνο σας!

Η άσκηση είναι διασκεδαστική, ευεργετική και ίσως η καλύτερη δραστηριότητα που θα μπορούσατε να έχετε επιλέξει για να ξεκινήσετε το έτος σας σωστά! Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για να ακολουθήσετε με τη νέα ρουτίνα άσκησης και απολαύστε τα αποτελέσματα που θα έρθουν σύντομα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή, ή να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών και να λατρέψετε το σώμα σας που κάθε μέρα θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη!

ygeiamou