Ξένια Καλογεροπούλου: Είχαμε περάσει άσχημα με τον Φέρτη επειδή είχα πολλές αποβολές, έκλαιγα στην αγκαλιά του

Συντάκτης: Newsroom

16 Απριλίου 2024 19:20

Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος μετά από την είδηση του θανάτου του αγαπημένου και σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός υπήρξε πρωταγωνιστής σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Ξένια Καλογεροπούλου: Είχαμε περάσει άσχημα με τον Φέρτη επειδή είχα πολλές αποβολές, έκλαιγα στην αγκαλιά του

Η ζωή του σημαδεύτηκε από τέσσερις γυναίκες, έκανε τρεις γάμους και δεν απέκτησε παιδιά.

Η Ξένια Καλογεροπούλου η οποία ήταν η πρώτη σύζυγός του αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της με λίγα συγκινητικά λόγια. Είπε η ίδια:

“Θα σας πω δυο πράγματα. Το ένα είναι πως όταν είχα χάσει τα μάτια μου, ήρθε ο Γιάννης να με επισκεφθεί και του είπαν οι γιατροί πως και εκείνος θα έχανε το μυαλό του. Και ήρθε να με αποχαιρετίσει κατά κάποιον τρόπο. Και το άλλο είναι πως όταν περνούσαμε άσχημα επειδή είχα πολλές αποβολές, έκλαιγα στην αγκαλιά του και του έλεγα “Γιάννη οι δυο μας θα τελειώσουμε τη ζωή μας, το μόνο που ελπίζω είναι να πεθάνω εγώ πρώτη” και με χιούμορ μου απάντησε “Ναι αγάπη μου, ελπίζω να πεθάνεις εσύ πρώτη” “.

  

Ο γάμος και ο χωρισμός

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 15 Ιουνίου του 1964 αφού είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα μιας ταινίας και έγιναν ζευγάρι. Αν και η επιθυμία τους ήταν ο γάμος τους να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό δεν τα κατάφεραν και το προαύλιο της εκκλησίας, στο Μοναστήρι της Καισαριανής, γέμισε κόσμο. Η ηθοποιός ήταν πανέμορφη νύφη.

Μετά το μυστήριο το ζευγάρι ταξίδεψε στο Ναύπλιο για τον μήνα του μέλιτος συνδυάζοντας τις διακοπές με τα γυρίσματα της νέας ταινίας τους με τίτλο “Η πρώτη αγάπη” (εναλλακτικός τίτλος “Στην σκιά μιας άλλης”) που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην ιστορική πόλη. Οι δύο ηθοποιοί έγιναν θιασάρχες ανεβάζοντας μαζί πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ έπαιξαν μαζί και σε ελληνικές ταινίες.

Ο Φέρτης και η Καλογεροπούλου έμειναν μαζί για δέκα χρόνια και ο γάμος τους έληξε άδοξα όταν ο ηθοποιός ερωτεύτηκε την Τάνια Τσανακλίδου.,

 

Ο ίδιος, σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, το 1999 θα πει για την Ξένια Καλογεροπούλου: “Πρώτα – πρώτα ήταν μια ανθρώπινη σχέση, μια σχέση ζωής. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην νιώθουμε έτσι ο ένας για τον άλλον, πρώτα – πρώτα γιατί έχουμε βαθύτατη εκτίμηση ο ένας προς τον άλλον”.

γιαννης φερτης