Ξεπέρασαν τις 70 οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε φοιτήτριες στη Σχολή Καλών Τεχνών

Δημοσιεύθηκε: 15 Φεβρουαρίου 2021 19:00
Ξεπέρασαν τις 70 οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε φοιτήτριες στη Σχολή Καλών Τεχνών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για περιστατικά βίας ακόμη και στους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι καταγγελίες για περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος φοιτητριών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ξεπέρασαν τις 70 και πολλά από τα θύματα που έχουν προβεί σε επώνυμη καταγγελία δηλώνουν έτοιμα να προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη.

Στην ειδική πλατφόρμα της ΑΣΚΤ στo Facebook που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών για να δεχτεί καταγγελίες φοιτητών, είναι ξεκάθαρο ότι τα περιστατικά βίας είναι πολλά και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες.

«Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μας έχουν προσεγγίσει άτομα που ήδη έχουν προβεί σε επώνυμη αναφορά περιστατικού, τα οποία δήλωσαν πρόθυμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, εφόσον υπάρξουν και άλλα άτομα που είναι διατεθειμένα να αναφέρουν επώνυμα παρόμοια περιστατικά, τα οποία ενδεχομένως αφορούν τους ίδιους θύτες, ούτως ώστε ενωμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Δεδομένης της κατάστασης, καλούμε σε περισσότερες επώνυμες καταγραφές περιστατικών παρενοχλήσεων στο e-mail: protovoulia.katagrafon@protonmail.com. Τονίζουμε τη σημασία που φέρει μια επώνυμη καταγραφή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μεταξύ μας/σας, και κατ’ επέκταση την επίτευξη της ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Τονίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο πως δεν θα γίνει καμία απολύτως ενέργεια, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του οποιουδήποτε ατόμου.

Εντούτοις, παραμένει επιτακτική η ανάγκη συλλογής στοιχείων, ακόμα και των ατόμων που μας έχουν προσεγγίσει ανώνυμα. Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ένα νέο κάλεσμα στα άτομα που ήδη έχουν κάνει ανώνυμες καταγραφές, όσα και εφόσον το επιθυμούν, να μας στείλουν τα στοιχεία τους στο e-mail μας, μόνο για μελλοντική επικοινωνία μας μαζί τους, σε περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν. Διαβεβαιώνουμε πως τα στοιχεία δεν θα προωθηθούν πουθενά, καθώς τηρούμε με αυστηρότητα το απόρρητο των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Αν καποιος από εσάς θελήσει περισσότερες διευκρινίσεις ή έχει απορίες για τη χρήση των στοιχείων του, να μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας, ώστε να το παραπέμψουμε σε έγκυρη νομική και/ή ψυχολογική συμβουλευτική.

Χτίζουμε μαζί ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και σπάμε τη σιωπή!

Παρακαλούμε Κοινοποιήστε!», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της ειδικής πλατφόρμας στο Facebook

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT