Χρήστος Δάντης: «Κυρία Ακρίτα, αδικείτε τον Σεφερλή και εμάς»

2 Δεκεμβρίου 2018 09:35

Δάντης

Mετά τον Γιώργο Τσαλίκη και ο Χρήστος Δάντης πήρε θέση υπέρ του Μάρκου Σεφερλή στην κόντρα του με την Έλενα Ακρίτα.

Πάντως, στην ανάρτησή του στο Instagram, διατηρεί χαμηλούς τόνους και μιλάει με θετικά λόγια για τη δημοσιογράφο, ενώ στάθηκε στο ταλέντο και στο ήθος του δημοφιλούς κωμικού.

Ο Δάντης έγραψε χαρακτηριστικά: «Ποιος με ρωτάει τώρα και θέλω να τοποθετηθώ… ‘Κανείς θα μου πεις, αλλά και μόνο επειδή με έχει στεναχωρήσει το θέμα αυτό, επειδή αγαπώ και θαυμάζω και τους δύο, θα ήθελα να πω τα παρακάτω: Αγαπημένη Έλενα Ακρίτα, σας έχω τεράστια εκτίμηση, τρέφω μεγάλο θαυμασμό για την γνώση, το χιούμορ και το έργο σας γενικότερα αλλά έχω στεναχωρηθεί.

Θα μου πείτε ‘Ε και; Δεν μπορώ να έχω γνώμη και να την εκφράσω;’. Φυσικά και μπορείτε! Όμως μην αφορίζετε και εμάς που κάποιες φορές θέλουμε το άμεσο χιούμορ, το χονδροειδές, το λίγο ‘βάρβαρο’ όπως θα έλεγε κάποιος, αυτό που μας το πετάει στα μούτρα ωμό, που δεν μας βάζει στην διαδικασία να σκεφτούμε τι μπορεί να υπονοεί, αν και κάποιες φορές υπονοεί πολλά».

Και ο Δάντης συνέχισε αναφέροντας: «Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένας αυτόφωτος, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, πολύ ευφυής και ταλαντούχος. Εκτός αυτών είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος αλλά αυτό δεν μας απασχολεί και τόσο και δεν θα έπρεπε κανείς να το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να επηρεάσει την γνώμη όποιου για το έργο όποιου. Από την στάση και το έργο σας θεωρώ πως και εσείς είστε υπέροχος άνθρωπος και το έργο σας τεράστιο κατά την γνώμη μου».

Και κατέληξε ως εξής: «Στην προκειμένη όμως μας αδικείτε. Εμάς, όχι μόνο τον Σεφερλή. Ο Σεφερλής είναι ένας λαϊκός καλλιτέχνης, αναφέρεται σε πολλούς από εμάς τους λαϊκούς ανθρώπους και πρέπει να υπάρχει όπως κάποτε υπήρξε ο Γκρότεστ για κάποιους και την εποχή του ο Αριστοφάνης. Τον αγαπάμε όσο αγαπάμε και εσάς και είμαστε πολλοί. Με απεριόριστη εκτίμηση και ‘μπόλικη’ αγάπη, Χρήστος Δάντης».