Χριστούγεννα με την «Τάτι»: «Φέτος θα μείνουμε εδώ και θα είμαστε πολύ μέσα, πολύ αγκαλιά!»

18 Δεκεμβρίου 2018 14:15

Πλάι στο στολισμένο δέντρο, η Τατιάνα Στεφανίδου αντάλλαξε δώρα με τους συνεργάτες της και μίλησε για τα Χριστούγεννα –τα οποία είναι, φυσικά, για εκείνη οικογενειακή υπόθεση. Παράλληλα, αποκάλυψε πότε στολίζει το σπίτι της για τις γιορτές και μίλησε για την πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα που έχει περάσει ως τώρα!

Τι σημαίνουν για σένα τα Χριστούγεννα;

«Μου έρχεται μια λέξη στο μυαλό. Οικογένεια! Τίποτα άλλο… Οικογένεια και ό,τι αυτό περιλαμβάνει, αγάπη, ζεστασιά. Από παιδί μέχρι σήμερα, τα Χριστούγεννα βρισκόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι: γιαγιάδες, παππούδες, άνθρωποι που με τις δουλειές και τα τρεξίματα, μπορεί να τους αγαπάς πολύ αλλά να μην τους βλέπεις συχνά. Με τους παππούδες των παιδιών, δηλαδή με την μαμά μου και τον μπαμπά μου χανόμαστε λίγο – και του Νίκου οι γονείς μένουν στα νότια προάστια και είναι πιο μακριά – οπότε αυτές τις γιορτινές στιγμές περιμένουμε να καθίσουμε όλοι μαζί (και αδέλφια και ανίψια) γύρω από το τραπέζι. Παίρνουμε, μάλιστα, και δωράκια να ανταλλάξουμε ο ένας με τον άλλον. Είμαστε πολλοί, οπότε παίρνουμε πολλά μικρά δωράκια και… Χριστούγεννα για εμένα είναι όλη αυτή η αγάπη και η ζεστασιά που έχει η οικογένεια.

Οικογενειακή υπόθεση είναι και ο στολισμός του δέντρου;

«Το δέντρο το στολίζω συνήθως εγώ με την Λυδία, αλλά όλοι συμμετέχουν. Θα έρθει ο μπαμπάς μας να βάλει τα φωτάκια και να φτιάξει τα ηλεκτρολογικά, θα έρθει ο Νικόλας να κάνει κανένα σχόλιο. Το δέντρο είναι πιο πολύ γυναικεία υπόθεση. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά συμμετείχαμε όλοι και κρεμούσαμε τις μπάλες στο κάτω κυρίως μέρος. Μεγαλώνοντας άρχισαν να μαθαίνουν πώς να το στολίζουν και βοηθούσαν ουσιαστικά και τώρα πια το στολίζω εγώ με την Λυδία. Το στολίζουμε πολύ νωρίς από τον Νοέμβρη…»

-Τα Χριστούγεννα μένετε στην Αθήνα ή ταξιδεύετε; Υπάρχει κάποιος προορισμός που σας άρεσε πολύ;

«Κάνουμε και τα δύο. Φέτος θα μείνουμε εδώ και θα είμαστε εδώ πολύ μέσα και πολύ αγκαλιά. Έχουμε ταξιδέψει και έχουμε πάει και σε τροπικά μέρη, έχω κάνει Χριστούγεννα με το μαγιό και αυτά ήταν τα πιο αγαπημένα μου Χριστούγεννα… Έχουμε ταξιδέψει, αλλά αυτές είναι οι γιορτές του σπιτιού».