Υπόθεση Λιγνάδη: βούλιαξε από την #ντροπή το διαδίκτυο για την απελευθέρωσή του

Συντάκτης: Newsroom

14 Ιουλίου 2022 09:00

Υπόθεση Λιγνάδη: βούλιαξε από την #ντροπή το διαδίκτυο για την απελευθέρωσή του

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη μπορεί να ήταν καταδικαστική, ωστόσο τον είδαμε μετά το τέλος της διαδικασίας να παίρνει τον δρόμο για το σπίτι του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Ειδικά μετά από  απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης ελεύθερος υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία 4-3 για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς. Ωστόσο μετά από την καταβολή της εγγύησης των 30.000 ευρώ μένει σπίτι του μέχρι το Εφετείο. Με απαγόρευση της εξόδου από την χώρα.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο άκουσμα αυτής τη απόφασης και ειδικά των καλλιτεχνών

Αποδοκιμασίες δέχθηκαν η Ελένη Κούρκουλα και συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ντροπή σας, αίσχος, οι βιαστές έξω από τη φυλακή», φώναζαν οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα. Κι αμέσως μετά ξεκίνησε το τσουνάμι αντίδρασης στο διαδίκτυο με το hashtag #ντροπή. Καλλιτέχνες και πολίτες ξέσπασαν στα κοινωνικά δίκτυα κατά της απόφασης.

Η ηθοποιός Σοφία Παυλίδου που βρέθηκε χθες στην εκπομπή Alpha Τώρα σχολίασε την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Πριν την απόφαση για καταβολή εγγύησης κι απελευθέρωσης

«Μπορεί όταν έκανα εγώ την καταγγελία να μην ήταν έτοιμη η κοινωνία αλλά σημασία έχει που τα θύματα πήραν την απόφαση και μίλησαν και ότι απευθύνθηκαν στην δικαιοσύνη. Πράγμα που εγώ έκανα από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν θα λυνόταν η διαφορά μου στην τηλεόραση και στις εκπομπές απευθύνθηκα εκεί και είτε ετεροχρονισμένα είτε τη στιγμή που το έκανα εγώ, σημασία έχει ότι οι υποθέσεις πάνε στη δικαιοσύνη και βλέπουμε τη δικαίωση των θυμάτων» ανέφερε η Σοφία Παυλίδου.

«Δεν μου προκαλεί σοκ η απόφαση. Δεν ήταν τυχαίο ότι βρέθηκε κατηγορούμενος. Πιστεύω ότι τα θύματα για να πάρουν την απόφαση να μιλήσουν δεν είχαν στόχο προκαλέσουν την δημοσιότητα όπως είπαν κάποιοι γιατί ούτε ξέρουμε τις ταυτότητες των θυμάτων. Σίγουρα κάτι θα έβγαινε από όλο αυτό και χαίρομαι πολύ που δικαιώθηκαν, έστω τα δύο από τα τέσσερα. Είναι δύσκολο να κάνεις καταγγελία γι’ αυτό και είπαμε ο καθένας όποτε είναι έτοιμος. Σημασία έχει σε κάποια στιγμή να έρχεται αυτή η ώρα που γίνεται η καταγγελία, ώστε να σταματάει η δράση του δράστη» τόνισε επίσης η Σοφία Παυλίδου.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Λένα Δροσάκη

Μιχάλης Λεβεντογιάννης

Μαίρη Συνατσάκη

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Μαριέλλα Σαββίδη

Μιχάλης Ταμπακάκης

Χάρης Τζωρτζάκης

Σπύρος Μιχαλόπουλος

Γιώργος Χρανιώτης

Κατρίνα Τσάνταλη