Υπόθεση Πάτρας: Ο Ανδρέας Ηλιάδης απαντά για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

30 Απριλίου 2022 11:50

Στην υπόθεση της Πάτρας βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών η ουσία κεταμίνη η οποία σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές δόθηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα.

Υπόθεση Πάτρα: Ο Ανδρέας Ηλιάδης απαντά για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Η υπόθεση της Πάτρας συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και όχι μόνο λόγω των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων για την δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπόθεση Πάτρα: Ο Ανδρέας Ηλιάδης απαντά για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου και αποκάλυψε την διαδρομή της κεταμίνης μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας το οποίο πλέον κατηγορία ανοιχτά η Ρούλα Πισπιρίγκου για την χορήγηση της δολοφονικής δώσεις και τα μείνεις στη μικρή Τζωρτζίνα.

«Τα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα π0ου δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή.

Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας.

Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση».

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να γίνει γνωστή η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.