Υπόθεση Πάτρας: Ανάρτηση βόμβα από τον πρόεδρο των ιατροδικαστών

15 Μαρτίου 2022 13:30

Στην υπόθεση της Πάτρας έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας απίστευτες αποκαλύψεις και λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα για τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Υπόθεση Πάτρας: Ανάρτηση βόμβα από τον πρόεδρο των ιατροδικαστών.

Με μία ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος της εταιρείας ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων

αναφέρεται στα αιτία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας αναφερόμενος ότι υπάρχουν σημάδια που αποδεικνύουν παρατεταμένη ασφυξία.

Φως στο Τούνελ - Υπόθεση Πάτρας: «Στο μυαλό το δικό μου είμαστε μαζί»

Υπόθεση Πάτρας

“Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”, έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής.

Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες”.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο Γρηγόρης Λέων είχε αναφερθεί και στον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών και τα όσα έχουν βρεθεί από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις τους.

Υπόθεση Πάτρας - Γρηγόρης Λέων: ξετυλίγεται το κουβάρι των θανάτων των παιδιών

Υπόθεση Πάτρας

«Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα,

το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου τουλάχιστον ως σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα).

Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Το εάν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί», πρόσθεσε ο κ. Λέων. Οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση

κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

Στην Πάτρα βρίσκονται Τα τελευταία 24ωρα άνδρες του ανθρωποκτονιών από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με σκοπό να να βρουν την άκρη του νήματος