Υπόθεση Πάτρας -Γρηγόρης Λέων: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως»

23 Μαρτίου 2022 09:14

Υπόθεση Πάτρας -Γρηγόρης Λέων: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως»

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το θρίλερ για την υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών. Οι πληροφορίες λένε πως οι Αρχές έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών. Για να δοθεί η λύση τον γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Υπόθεση Πάτρας -Γρηγόρης Λέων: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως»

Μάλιστα, όσο προχωρούν οι έρευνες, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, τόνισε πως η μητέρα των κοριτσιών έχει σκιαγραφήσει τον θάνατό τους.

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της».

Ο ιατροδικαστής συμπλήρωσε

«Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού». Ο κ. Λέων υπογραμμίζει ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια». Οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές. Αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει».

Σύμφωνα με τον κύριο Λέοντα, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».