Υπόθεση Πάτρας: όλες οι τελευταίες εξελίξεις

28 Μαρτίου 2022 08:40

Υπόθεση Πάτρας: σε αναμονή της ανάλυσης για την ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην Τζωρτζίνα

Συνταρακτικές  οι τελευταίες εξελίξεις για το θρίλερ με τα τρία νεκρά κορίτσια από την Πάτρα. Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και απασχολεί τις εισαγγελικές Αρχές, το Ανθρωποκτονιών αλλά και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία να φτάνει στο τέλος της.

Υπόθεση Πάτρας: όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Στον τοξικολογικό έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα που απεβίωσε στις 29/1/2022 ούσα νοσηλευόμενη σε Νοσοκομείο της Αθήνας, βρήκε ύποπτη ουσία. Η οποία σε πρώτη φάση δε φέρεται να δικαιολογείται επαρκώς από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το κορίτσι. Εξαιτίας της παραπληγίας η οποία της είχε δημιουργηθεί από την δυσεξήγητη ανακοπή την οποία υπέστη στις 11 Απριλίου 2021, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπαμ.

Το δείγμα έχει ήδη σταλεί σε ειδικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος, το οποίο τώρα καλείται να επιβεβαιώσει εργαστηριακά τα ευρήματα. Και να ανάψει το φως στο Ανθρωποκτονιών προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Από πού προήλθαν οι κακώσεις της Μαλένας;

Οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει: «Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας. Με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».

Αυτές δεν είναι όμως οι μοναδικές εξελίξεις της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. «Είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση». Ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην εν λόγω υπόθεση.

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, ο κ Λέων υπογράμμισε:

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών».

Υπάρχει ζήτημα και με το θάνατο της Ίριδας

Ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας. «Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», είπε.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους. Να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση».

Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας. Και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

Καρδιοχειρουργός μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι!» σημειώνει:

«Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».