Υπόθεση Πάτρας: ως την Τετάρτη οι συλλήψεις των υπευθύνων για τους τρεις θανάτους

21 Μαρτίου 2022 09:40

Υπόθεση Πάτρας: σε αναμονή της ανάλυσης για την ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην Τζωρτζίνα

Κορυφώνεται η αγωνία για την υπόθεση της Πάτρας. Οι εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας να είναι καθοριστικές για τη λύση του μυστηρίου. Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Υπόθεση Πάτρας: ως την Τετάρτη οι συλλήψεις των υπευθύνων για τους τρεις θανάτους. Όλα δείχνουν πως οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα σε όλα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, όπως αναφέρθηκε στην πρωϊνή εκπομπή του Mega. Καθώς έως και την Τετάρτη θα έχουν γίνει συλλήψεις των υπευθύνων για τον θάνατο των παιδιών.

Οι δύο πρώτες περίπτωσεις της Μαλένας και της Ίριδας συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου. Και ερευνάται και εάν ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας. Και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού. Ωστόσο διερευνάται εάν αυτές οι ουσίες, ταιριάζουν και ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η 9χρονη.

«Εάν βρεθεί ότι έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή ένδειξη βαρέων μετάλλων τότε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια». Τόνισε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά στην εκπομπή Mega Γεγονότα.

Έχει καταλήξει η αστυνομία σε ένα συμπέρασμα, το οποίο προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο. Η αστυνομία ξέρει. Πέραν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων. Όπως και η μαρτυρία της εργαζόμενης του νοσοκομείου.

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη. Εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη». Συμπλήρωσε η κ. Βαρελά.

«Για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι γιατροί δεν έχουν υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου». Συμπλήρωσε η δικηγόρος στην εκπομπή.