Υπόθεση Πάτρας: σε αναμονή της ανάλυσης για την ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην Τζωρτζίνα

30 Μαρτίου 2022 08:35

Υπόθεση Πάτρας: σε αναμονή της ανάλυσης για την ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην Τζωρτζίνα

Υπόθεση Πάτρας: Οι αναλύσεις που γίνονται στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δείξουν την ποσότητα, την ακριβή της σύσταση και φυσικά το ρόλο που έπαιξε στην κατάληξη του παιδιού.

Υπόθεση Πάτρας: σε αναμονή της ανάλυσης για την ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην Τζωρτζίνα.

Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί μια άγνωστη φαρμακευτική ουσία που μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ύποπτη για το θάνατό της.

Τους δικούς του φόβους στο «LIVE NEWS» εκφράζει και ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας. Τονίζει πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας. Καθώς και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά. Πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή». Σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα. Και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο τέλος των τοξικολογικών ελέγχων θα έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Εάν ή όχι επέδρασαν ουσίες στο φαινόμενο του θανάτου του συγκεκριμένου παιδιού». Συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία. Για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου. Στη σχετική βιβλιογραφία διαβάζουμε πως η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν, περιστατικά ανθρωποκτονίας». Υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Τι είπε στέλεχος της Scotland Yard – Αίσθηση προκάλεσε και η νέα τοποθέτηση του Θανάση Κατερινόπουλου

Ο απόστρατος ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το θρίλερ της Πάτρας, κρύβει εγκληματική ενέργεια και αποκάλυψε τι του είπε στέλεχος της Scotland Yard που επικοινώνησε μαζί του.

«Πρωί πρωί με πήρε μια συνάδελφος ντετέκτιβ της New Scotland Yard. Ελληνίδα στην καταγωγή, η οποία χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο. Και μου έγραφε χαρακτηριστικά: “Θανάση μην μασάς είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε;” και της λέω: “Τι βρήκατε;” “υδράργυρο” και μένω κάγκελο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατερινόπουλος εκτίμησε πως η υπόθεση θα τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι και πως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όπως τόνισε οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα είναι έμπειροι. Και δεν έχουν αφήσει κανένα κενό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή.

Οι γονείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών περιμένουν κλήση για να καταθέσουν. Παρακολουθούν καθημερινά όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση, που έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή τους.

Η 33χρονη έχει καταγγείλει στο παρελθόν μέσω του δικηγόρου που την εκπροσωπούσε απειλές από άτομα που την έχουν στοχοποιήσει. Για απειλητικά τηλεφωνήματα όμως μίλησε το πρωί και η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της αλήθειας πλησιάζει προς το τέλος και τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη Θεσσαλονίκη. Απ’ όπου θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.