Υπόθεση Πάτρας – Θανάσης Κατερινόπουλος: «Τα επαναλαμβανόμενα λάθη κάτι κρύβουν…»

Συντάκτης: Newsroom

21 Ιουνίου 2022 08:10

Υπόθεση Πάτρας - Θανάσης Κατερινόπουλος: «Τα επαναλαμβανόμενα λάθη κάτι κρύβουν…»

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε τα σημαντικά λάθη που έγιναν στην υπόθεση της Πάτρας κατά την πρώτη νεκροψία της Μαλένας και στη συνέχεια και της Ίριδας Δασκαλάκη

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος σχολίασε το τελικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο κοριτσιών στην υπόθεση Πάτρας και τα λάθη που έγιναν στις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη δολοφονία τουλάχιστον της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα ο κύριος Κατερινόπουλος είπε:

«Η Τζωρτζίνα μίλησε με τον θάνατό της. Αν στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είχε γίνει κλινική συνεκτίμηση της κατάστασης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν υπήρχαν ηπατικά ένζυμα, δεν υπήρχαν φλεγμονές. Αν είχαν γίνει όλα αυτά θα πήγαιναν σε μία δεύτερη εκτίμηση και θα είχαν σωθεί και η Ίριδα και η Τζωρτζίνα», ενώ συμπλήρωσε: «Στην Ίριδα τα λάθη ήταν τραγικά».
Για να καταλήξει λέγοντας:«Και ο Μάνος τι έκανε; Τη ζωή του. Και η Ρούλα τι έκανε; Τη δική της ζωή και τις δικές της δηλώσεις. Και η γιαγιά με την αδελφή τι κάνανε; Τα μαλλιά για να βγουν στις κάμερες. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο πλέον, αλλά τα επαναλαμβανόμενα λάθη κάτι κρύβουν…».

Το πόρισμα

«Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα».

Οι αποκαλύψεις στη συνέχεια του κειμένου είναι συνταρακτικές, αρχής γενομένης από τη Μαλένα: «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών».

Αναφορικά με την Ίριδα, η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχου του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».