Ζέτα Δούκα: Το ξέσπασμα της ηθοποιού για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού

Δημοσιεύθηκε: 10 Ιουνίου 2021 18:30
Ζέτα Δούκα: Το ξέσπασμα της ηθοποιού για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού

Η Ζέτα Δούκα ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που παίρνουν θέση σε κοινωνικά θέματα, εκφράζοντας δημόσια την άποψή τους.

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η επιτροπή πρότεινε αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού.

Η Ζέτα Δούκα δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της και δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram, είπε:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως από χθες, εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ευσταθούν, φαίνεται ότι η νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή, που προτείνει τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, που τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση, απαλείφει το στοιχείο της συναίνεσης από τον ορισμό του βιασμού, καθώς και μειώνει τις ποινές στον ομαδικό βιασμό.

Όπως καταλαβαίνεται και επαναλαμβάνω, αν αυτά τα δημοσιεύματα ευσταθούν, αυτές οι αλλαγές μας πάνε πίσω και όχι μπροστά, ιδιαίτερα στη μετά #metoo εποχή, που πολλοί άνθρωποι βρήκαν και έσπασαν το φαύλο κύκλο της σιωπής και ομολόγησαν την κακοποίησή τους.

Με τη Σοφία Μπεκατώρου έχουμε ξεκινήσει ένα petition, θα ήθελα όλοι να μπείτε και να ψηφίσετε και να το κοινοποιήσετε όπου μπορείτε. Η αλλαγή που περιμένουμε για μια καλύτερη κοινωνία είναι στα χέρια μας. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί!”.

View this post on Instagram

A post shared by Peggy Stathakopoulou (@peggy.stathakopoulou)