Ζέτα Μακρυπούλια: Όλη η αλήθεια για την κλήτευσή της στη δίκη Φιλιππίδη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Οκτωβρίου 2022 11:13

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Λιάγκας συνάντησε την ηθοποιό και παρουσιάστρια του «Ρουκ Ζουκ», Ζέτα Μακρυπούλια και όπως αποκάλυψε στο «Πρωινό», η τελευταία δεν είχε λάβει επίσημο έγγραφο για την κλήτευσής της.

Πάντως, την Τρίτη θα βρεθεί στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

«Μέχρι και προχθές δεν είχε λάβει κανένα χαρτί η Ζέτα Μακρυπούλια για να πάει να καταθέσει στο δικαστήριο. Άρα όλα αυτά που λέγονταν ότι κρύβεται ή φοβάται ή ντρέπεται είναι αποκυήματα φαντασίας. Ούτε κρύφτηκε, ούτε τίποτα. Και κάτι που το λέμε για πρώτη φορά, ούτε τώρα έχει λάβει κανένα χαρτί», είπε αρχικά ο Λιάγκας.

Και πρόσθεσε: «Χθες το πρωί, χτύπησε το κινητό της και ήταν ένα σταθερό. Της είπαν ότι είναι από την Εισαγγελία και ότι πρέπει να παραστεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο Εφετείο. Εκείνη ρώτησε αν είναι επίσημο, γιατί δεν είχε λάβει κανένα χαρτί.

Τότε εκείνοι της είπαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται κλήση γιατί είναι χρονοβόρα, επειδή δεν είναι μάρτυρας για να κλητευτεί από την αρχή. Η πρόταση που της διατύπωσαν λοιπόν έχει ισχύ.

Τότε, η Ζέτα Μακρυπούλια τους απάντησε πως έχει γύρισμα, θα το αλλάξει όπως και έκανε. Την Τρίτη θα πάει κανονικά στο δικαστήριο».

Για το θέμα μίλησε και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που είπε: «Δεν το έχουμε συζητήσει. Θα παραστεί όμως. Η Ζέτα δεν αποφεύγει την ευθύνη», δήλωσε η ηθοποιός, με αφορμή την απουσία της Μακρυπούλια από τη χθεσινή δικάσιμο, η οποία διακόπηκε λόγω αδιαθεσίας της προέδρου.

Σημειώνεται πως η Μακρυπούλια καλείται να διευκρινίσει αν είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης στην παράσταση του έργου «Κουζίνες», που ανέβηκε στο θέατρο Ήβη, το 2008.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα, ο βιασμός από τον Φιλιππίδη έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού με τον κατηγορούμενο ηθοποιό για αντικατάσταση ρόλου στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο, στις πρόβες του Σεπτεμβρίου.