Ζέτα Μακρυπούλια: «Παρακαλώ αφήστε τα ξωκλήσια ανοιχτά!»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Σεπτεμβρίου 2022 09:30

Η Ζέτα Μακρυπούλια έχει αδυναμία στα ξωκλήσια και ζήτησε να μένουν πάντα ανοιχτά ώστε να μπορεί κάποιος να τα επισκέπτεται όποια ώρα το επιθυμεί.

Η παρουσιάστρια του «Ρουκ Ζουκ» του ΑΝΤ1 και ηθοποιός Ζέτα Μακρυπούλια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σειρά φωτογραφιών από την πανέμορφη Σκύρο, στην οποία φάνηκε να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θέα έξω από ένα ξωκλήσι.

Παράλληλα, μοιράστηκε τις σκέψεις της για τα κλειστά ξωκλήσια που βρίσκονται στα πιο ενδιαφέροντα σημεία.

Όπως σημείωσε, μπορεί να μην κατάφερε να μπει στο εσωτερικό του (καθώς δεν ήταν ανοιχτό) παρά την μισή ώρα κουπί που έκανε για να βρεθεί στο σημείο, ωστόσο η θέα την αποζημίωσε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zeta_makripoulia_official

Η Μακρυπούλια έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησή της τα παρακάτω: «Αγαπώ τα ξωκλήσια που βρίσκονται πάντα στα πιο όμορφα σημεία! Όταν ήμουν μικρή και πηγαίναμε στο χωριό με τους γονεiς μου, η μαμά μου συχνά πυκνά με έστελνε στην εκκλησία να ανάψω τα καντήλια και να λιβανίσω. Μου άρεσε θυμάμαι αυτή η διαδικασία και κυρίως απολάμβανα την ησυχία που έχει ένα τέτοιο μέρος χωρίς λειτουργία και κόσμο. Ένιωθα μια ασυνήθιστη γαλήνη!

Από τότε μάλλον θα μου κόλλησε και όταν βλέπω ξωκλήσι θέλω να μπω και να κάνω όλη τη διαδικασία. Έλα όμως που πλέον τα ξωκλήσια (και οι εκκλησίες) είναι κλειστά. Και καλά οι εκκλησίες να το καταλάβω. (Που δεν το καταλαβαίνω). Αλλά τα ξωκλήσια;; Γιατί; Το συγκεκριμένο είναι το ξωκλήσι του Αγίου Ερμολάου σε μια βραχονησίδα μόνο του. Στη Σκύρο! Πανέμορφο! Δυστυχώς, αν και έκανα μισή ώρα κουπί, δεν το είδα μέσα. Κάθισα όμως αρκετά έξω, γιατί είχε πανέμορφη θέα! Αυτά. Παρακαλώ αφήστε τα ξωκλήσια ανοιχτά!».

Φαίνεται πως με την άποψη της Μακρυπούλια συμφωνούν και πολυάριθμοι διαδικτυακοί φίλοι της αφού η ανάρτησή της συγκέντρωσε περισσότερα από 45.000 likes.

Πάντως, αρκετοί της απάντησαν πως τα ξωκκλήσια κλείνουν επειδή υπάρχει ο φόβος κλοπής πολύτιμων αντικειμένων που βρίσκονται στο εσωτερικό τους, όπως για παράδειγμα εικόνες.