Ζώδια: ο Άρης στον Ταύρο φέρνει αλλαγές κι εξομαλύνει καταστάσεις

7 Ιανουαρίου 2021 07:45

Ο Άρης περνάει στον Ταύρο επηρεάζοντας σημαντικά την διάθεση των σταθερών ζωδίων. Μετά την πολύμηνη παραμονή του στο ζώδιο του Κριού οι ενέργειες αλλάζουν δραματικά, καθώς περνάει στο ζώδιο της αδυναμίας του. Η ενεργητικότητα μειώνεται σημαντικά και ρίχνουμε το βάρος σε ότι αφορά επιθυμίες που μας δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας. Ο Άρης στο ζώδιο της Αφροδίτης φροντίζει να δημιουργήσει συνθήκες χαμηλών τόνων, θεωρώντας ότι με υπομονή και επιμονή μπορεί να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος.

Ωστόσο, δεν θα διστάσουμε να οδηγήσουμε τις καταστάσεις με χειριστικό τρόπο στην κατεύθυνση που επιθυμούμε δείχνοντας αδιαλλαξία. Σε αυτό το περιβάλλον μπορούμε με ευκολία να δράσουμε υπόγεια όταν θεωρούμε ότι δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό που πραγματικά επιδιώκουμε. Τα οικονομικά ζητήματα έρχονται σε πρώτο πλάνο, αφού είναι απαραίτητο να νιώσουμε σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή μας μέσα από την ύλη. Υπερβολές δεν αποκλείονται, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τα χρήματα. Η διάθεση για επιμονή είναι πιθανό να οδηγήσει σε έντονα ξεσπάσματα λόγω των καταστάσεων και των συναισθημάτων που συσσωρεύουμε μέσα μας. Ας δούμε όμως πως η Σελήνη επηρεάζει τα συναισθήματά μας σήμερα.

Η Σελήνη παραμένει στον Ζυγό και το τετράγωνο της μετά τα μεσάνυχτα με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ενισχύει την ανασφάλεια και την ανάγκη ελέγχου που μπορεί να εκδηλωθεί στις σχέσεις. Τις πρωινές ώρες το τετράγωνο της με τον Ερμή στον Αιγόκερω δεν επιτρέπει να εκδηλώσουμε ότι σκεφτόμαστε με ορθολογικό τρόπο. Εριστική συμπεριφορά και επιθετικότητα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή.

Πριν το μεσημέρι η Σελήνη περνάει στον Σκορπιό, θέση πτώσης για τον συγκεκριμένο πλανήτη. Ενισχύεται η καχυποψία και η ανασφάλεια που εκδηλώνονται άμεσα τόσο σε οικονομικές υποθέσεις όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η ζήλια μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές και σκηνές που θα τραυματίσουν την σχέση μας.

Η αντίθεση της Σελήνης με τον Άρη στον Ταύρο με ευκολία μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις με πρόσωπα που συναλλασσόμαστε σε οικονομικό επίπεδο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να κρατήσουμε ψύχραιμη και συνετή στάση, αποφεύγοντας αντιδικίες που θα επηρεάσουν συμφωνίες και οικονομικές υποθέσεις.

Αργότερα το τετράγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο στον Υδροχόο δημιουργεί αίσθημα απογοήτευσης, κατωτερότητας, απαισιοδοξίας. Εμπόδια μπορεί να προκύψουν σε οικονομικά ζητήματα που προσωρινά θα μας καταβάλλουν.

Ευτυχώς, το βράδυ το τετράγωνο της Σελήνης με τον Δία στον Υδροχόο ανεβάζει την ψυχολογία και δημιουργεί την ανάγκη για αισιοδοξία. Η διάθεση να συγχωνευτούμε το ταίρι μας στον απόλυτο βαθμό ξεφεύγει του μέτρου και οι υπερβολές μπορεί να εντυπωσιάσουν ή να αναστατώσουν τη σχέση μας.