ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΦΤΕΛΟΣ

21 Ιουνίου 2022 14:11

Επισκέψιμη ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΦΤΕΛΟΣ στη Σαντορίνη:
Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, Premium μπίρες!

Η ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΦΤΕΛΟΣ είναι ένα εργοστάσιο περήφανο για το ελάχιστο οικολογικό του αποτύπωμα αλλά και ένας συναρπαστικός νέος προορισμός στη Σαντορίνη για τους λάτρεις της craft μπίρας και της γαστρονομίας με τα in-house θεματικά ζυθεστιατόρια της να συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό του καλοκαιριού στο ηφαιστειακό νησί.
Με όραμα την βιωσιμότητα και την διάθεση κορυφαίας ποιότητας μπίρας, στην εγχώρια και διεθνή αγορά, δημιουργήθηκε η νέα επισκέψιμη ζυθοποιία ΦΤΕΛΟΣ στο νησί της Σαντορίνης. Εφαρμόζοντας τα αυστηρότερα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 22000, στόχος της βραβευμένης καινοτόμου Ζυθοποιίας, είναι η παραγωγή premium ζύθων. Η Ζυθοποιία έκανε τα πρώτα της βήματα στην αγορά, με μία σύγχρονη lager, που φέρει το όνομα Blue Monkey, εμπνευσμένο από την τοιχογραφία των κυανοπιθήκων του Ακρωτηρίου, και συνεχίζει παρουσιάζοντας μια γκάμα από 12 διαφορετικές μπίρες draught και εμφιαλωμένες με την νέα σειρά Malt n’Marvel να κερδίζει συνεχώς περισσότερους ένθερμους θαυμαστές στο μπιρόφιλο κοινό.
Το στολίδι της Σαντορίνης, όπως αποκαλούν το επισκέψιμο ζυθοποιείο οι ντόπιοι, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά από την ίδρυσή του όταν δεσμεύτηκε να παράξει εξαιρετικές premium μπίρες σε ένα νησί χωρίς πόσιμους υδάτινους πόρους. Με βασικό συστατικό το νερό, σε ποσοστό 95%, όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να παραχθεί εξαιρετικής ποιότητας μπίρα σε ένα νησί χωρίς νερό. “Η απάντηση είναι απλή”, μας εξηγεί ο κύριος μέτοχος αυτής της τεράστιας επένδυσης, κος Μανώλης Χλωρίδης, τονίζοντας ότι “Η υψηλή τεχνολογία της Αντίστροφης Ώσμωσης του νερού που έχουμε υιοθετήσει διασφαλίζει την ανώτερη ποιοτική εκδοχή μπίρας με βάση τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές. Το εκσυγχρονισμένο χημείο καθώς και το τμήμα R&D της ΦΤΕΛΟΣ δρουν συνδυαστικά με την παραγωγή την οποία διευθύνουν οι ζυθοποιοί Θοδωρής Μπίζιος και Βασίλης Ζιώβας. Προσθέτοντας επιλεγμένες πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο και μοναδικές κρυφές συνταγές ζυθοποίησης καταλήγουμε σε ένα άψογο τελικό προϊόν το οποίο κατακτά την θέση που του αρμόζει στην ελληνική αγορά.”
www.ftelosbrewery.com